Hesabım
    Biraz da Nostalji: Coen Kardeşlerin "Blood Simple" Storyboard Çizimleri

    Coen Kardeşlerin "Blood Simple" filmi için hazırladıkları storyboardlar burada...

    Bugün Coen Kardeşlerin ilk uzun metrajlı filmi olan Kansız'ı gözden geçiriyoruz. Neo-noir türündeki 1984 yapımı film, ünlü yönetmen kardeşlerin sinemaya ilk adımları olmuştu. Sonraları büyük saygı duyulan bir yönetmene dönüşen sinematografi sanatçısı Barry Sonnenfeld'in de ilk büyük projesi olan film, Dashiell Hammett'in 1929 basımı romanı "Red Harvest"tan ilham alan bir isme sahipti.

    Film, doğası gereği kıskanç olan Texas bar sahibi Julian Marty'nin hikayesini anlatıyordu. Filmde, Marty, karısı Abby'i takip etmesi için özel bir dedektif tutuyordu. Bu sırada Abby de Marty’nin barmeni Ray ile ilişki yaşamaktaydı. Karmaşık olduğu kadar şık olan film, cinayet planlarıyla birlikte daha karanlık bir yöne evriliyordu.

    "Kansız" filmi yalnızca Coen Kardeşlerin ve Sonnenfeld’in kariyerlerini geliştirmekle kalmadı, aynı zamanda da ileride yönetmen ikilisi ile sayısız farklı projelerde boy gösterecek olan, Joel Coen’in Oscar ödüllü oyuncu olan eşi Frances McDormand’ın da kariyerini yükseğe taşımış oldu.

    Film, Coen Kardeşlerin çalışmalarının temellerini attı ve daha da önemlisi, Ethan ve Joel'in bugüne kadarki kariyerleri boyunca taşıdıkları bazı önemli çalışma tekniklerinin doğuşunu sağladı. En önemlisi de yeni bir projenin planlama aşamasındayken oldukça ayrıntılı storyboardları tekrar tekrar kullanmaları.

    Birkaç yıl önce fotoğrafçı Grant Delin, filmi çevreleyen ilk fikirlere büyüleyici bir bakış açısı yaratmak için yönetmen kardeşler, Frances McDormand ve Barry Sonnenfeld'i içeren bir video denemesi hazırladı. Filmin yaratılışı ile ilgili video denemesine bir göz atın!

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top