Hesabım
    "Avengers: Endgame" Tarihin En Yüksek Gişe Yapan Filmi Oldu!

    "Avengers: Endgame" tarihin en yüksek gişe yapan filmi olmayı başardı.

    Avengers: Endgame sinema tarihinin en yüksek hasılat elde eden filmi olmayı başardı. Anthony ve Joe Russo'nun yönettiği Marvel Studios filmi, Nisan ayında piyasaya sürüldüğünden bu yana, Pazar günü itibariyle toplam 2.3 milyar sterlin (2.9 milyar dolar) kazandı.

    2009 yılında piyasaya sürülen James Cameron tarafından yönetilen Avatar, 2.79 milyar dolarlık hasılatı ile "Avengers: Endgame"den önce tüm zamanların en yüksek hasılat filmi olarak kabul ediliyordu. 

    Walt Disney Studios'un eşbaşkanı ve baş yaratıcı şefi Alan Horn, "Marvel Stüdyoları ve Walt Disney Stüdyoları ekibine büyük tebrikler ve Avengers: Endgame'i bu tarihi rakamlara yükselten dünya çapındaki hayranlarına teşekkür ederim." dedi. Ardından, "Elbette, on yıl geçse bile, James Cameron'un "Avatar"ının etkisi her zamanki gibi güçlü olmaya devam ediyor ve bu filmlerin her ikisinin de şaşırtıcı başarıları, sinemanın, insanları yönlendirmek ve onları ortak bir deneyimle bir araya getirmek konusundaki gücünü kanıtlıyor." diye ekledi.

    Marvel Sinematik Evreni'nin Thor rolündeki yakışıklı oyuncusu Chris Hemsworth, ekibini bir sosyal medya gönderisi ile tebrik etti. Yakışıklı oyuncu, "Avengers Endgame'i tüm zamanların en çok hasılat elde eden filmi yaparak tarihi zirvelere yükselten tüm dünyadaki hayranlarına teşekkür ederim!" dedi.

    "Yenilmezler: Endgame", 2012 yılında vizyona giren Yenilmezler’in, 2015’te gelen Yenilmezler: Ultron Çağı'nın ve 2018’de seyirci karşısına çıkan Avengers: Sonsuzluk Savaşı’nın devam halkası idi. Marvel Sinematik Evreni'nin 22. filmi olan yapım, aynı zamanda Avengers serisinde gişe rekoru kırmayı başaran da 4. film olmuştu. Film, Nisan ayındaki açılışıyla da tüm zamanların en büyük küresel açılışı olan 1.22 milyar dolar kazanmayı başarmıştı.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top