Hesabım
    Benedict Cumberbatch ve Claire Foy "Louis Wain" Kadrosunda!

    Biyografik film Louis Wain'in oyuncuları belli oldu.

    Ressam Louis Wain'in yaşamını anlatan biyografi türündeki filmin oyuncu kadrosuna iki isim eklendi. Filmin başrollerinde Louis Wain'i canlandırmak üzere Benedict Cumberbatch ve eşi Emily'yi canlandırmak üzere Claire Foy yer alacak.

    Louis Wain biyografik filminin yönetmen koltuğuna Flowers, Black Pond, Sherlock, The Darkest Universe, Giri/Haji, Casualty gibi yapımlarda oyunculuk yapan ve Flowers dizisinin yönetmenliğini üstlenen Will Sharpe oturacak. Film, 2014 yılında Simon Stephenson'ın kaleme aldığı senaryodan beyaz perdeye aktarılacak. Bu süre boyunca bilindiği üzere Will Sharpe film üzerinde çalışıyordu. Filme konu olacak olan ressam Louis Wain, 10 yaşına kadar ailesi tarafından okula gönderilmeyen bir çocuktu. Wain, kaçarak sürekli Londra'da gezen biri olarak biliniyordu. West London School of Art'a girdiği andan itibaren yaşamının odağı sanat olan Wain, Emily ile mutlu bir şekilde evlenmişti. Ancak Emily üç yıl içerisinde meme kanserinden yaşamını yitirdi. Wain, çizimlerinde sürekli olarak kurtardıkları kediden ilham alıyordu. Bu kedileri insan formuna sokarak çiziyordu. Her ne kadar döneminin önemli ressamlarından olsa da ekonomik durumu pek de iyi değildi. Yaşamının ilerleyen dönemlerinde şizofreni olduğu gerekçesiyle akıl hastanesine kapatıldı.

    Louis Wain'i canlandıracak olan Benedict Cumberbatch'i daha önce de birçok dönem filmi ve biyografik filmde görmüştük. Bunlardan en önemlisi, oyuncuya Oscar adaylığı getiren The Imitation Game olmuştu. Cumberbatch ayrıca Marvel Sinematik Evreni'nde Doctor Strange kahramanına hayat vermeye devam edecek. Wain'in eşi Emily'yi canlandıracak olan Claire Foy ise The Crown dizisinde Kraliçe II. Elizabeth'e hayat vererek biyografik yapımlara uzak olmadığını kanıtlamıştı. Eğer her şey yolunda giderse yönetmen Will Sharpe, filmin çekimlerine Ağustos ayı içerisinde İngiltere'de başlayacak. Ancak şimdilik film için bir vizyon tarihi belirlenenler arasında yer almıyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top