Hesabım
    Catherine Hardwicke'ten Feminist Viking Filmi Geliyor!

    Catherine Hardwicke imzalı "Heathen" filmi feminist bir viking hikayesi olacak.

    Alacakaranlık, Kız ve KurtOn Üç gibi yapımların yönetmeni olarak tanınan yönetmen Catherine Hardwicke'ten feminist bir viking filmi geliyor. Amerikalı başarılı yönetmenin yeni filmi "Heathen" isimli çizgi roman uyarlaması olacak.

    Constatin Film ve Prime Universe Films yapımı gerçekleşecek olan fantezi-macera destanı "Heathen", Vault Comics'in çizgi roman hikayesini takip edecek. Aydis isimli cesur bir Viking savaşçısı olan genç bir kadın, başka bir kadını öptüğü için köyünde dışlanacak ve insanların ona bir bir sırt çevirdiğini fark edecek. Kadınlara yönelik yaygın adaletsizliği gören Aydis, sonunda İskandinav mitolojisinin en büyük Tanrısı olan ve toplumsal "baba figürü" Odin'e karşı tek kişilik, feminist bir savaş başlatacak.

    Natasha Alterici tarafından yaratılan ve çok beğeni toplayan seri, İskandinav mitolojisinin bilinen tonuna feminizm ve queer temalarını katıyor. Bu harman da Hollywood'da görmeye alışık olduğumuz Viking filmlerinden çok daha farklı bir film vadediyor. 

    Alterici tarafından yaratılan, yazılan ve çizilen Heathen çizgi romanları, ateşli bir Kickstarter yatırımcı topluluğunun yardımıyla 2017 yılında piyasaya çıkmıştı. Çizgi romanlar, savaş, çekişme ve kadınların yaygın boyun eğmesiyle geçen bir zamanda doğan Aydis'in yolunu takip ediyordu.

    Filmin senaryosunda Netflix filmi Yedinci Hayat'ın senaristi Kerry Williamson'ın imzası olacak. Çizgi romanın yaratıcısı olan Alterici daha önceleri; "Heathen ekibinin tamamı ve ben, küçük lezbiyen Viking çizgi romanımı filme uyarlayacak olmaktan inanılmaz heyecan duyuyoruz. Çizgi roman hayranı olduğumdan daha uzun süredir bir film fanatiğiyim. Çizgi roman çalışmamın bir filme dönüşecek olması tam anlamıyla bir hayalin gerçekleşmesi olacak." demişti.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top