Hesabım
    İngiltere Yapımı Gotik Korku Filmi "Gwen"den Fragman Var

    Dram-korku filmi "Gwen"den ilk fragman yayınlandı.

    Bağımsız folk türü korku filmi Gwen'den ilk fragman seyircilerin beğenisine sunuldu. İngiltere yapımı dram-korku filmi, ilk fragmanında da bolca gotik ve folk etkiler barındırıyor. Dünya prömiyerini geçtiğimiz sene 7 Eylül'de Toronto Uluslararası Film Festivali'nde gerçekleştiren korku filmi, güçlü peyzaj kullanımı, karakter odaklı hikaye anlatımı ve çoğu zaman gotik temalarıyla tanınan William McGregor'un yönetmenliğinde hayata geçirildi. Bu karanlık dönemsel korku filmi, sanayi devrimi çağında yaşanan bir kabusu temel alıyor.

    Filmin konusu; 19'uncu yüzyılda, kuzeybatı Galler'deki dağlık Snowdonia'nın engin güzelliğinde geçen film, genç bir kız olan Gwen'in hikayesini anlatıyor. Umutsuzca evini bir arada tutmaya çalışan genç Gwen, koşulların ondan yana olmamasının ağırlığını omuzlarında hissetmektedir. Annesinin gizemli hastalığı, babasının yokluğu ve topraklarına zarar veren acımasız bir madencilik şirketi ile mücadelesi arasında sıkışıp kalan genç kız her geçen gün kendini daha da çaresiz hissetmeye başlamıştır. Umutsuzluğun içinde büyüyen bir karanlık yavaş yavaş evini ele geçirmeye başlamıştır ve şüpheli yerel topluluk Gwen ve ailesine cephe almaya başlarlar. Genç kadın bir yandan dışarıdan gelen tehditlere karşı evini savunmaya çalışırken, bir yandan da evin içinde giderek güçlenmeye devam eden karanlık tehlikeyle başa çıkmak zorundadır...

    En İyi Kadın oyuncu dalında Laurence Olivier ödülüne layık görülen, Hollywood'un yeni keşfi Eleanor Worthington-Cox'un başrolünde yer aldığı folk korku filminin kadrosunda ayrıca; başarılı oyuncu Maxine PeakeRichard HarringtonRichard Elfyn, Gwion Glyn, Mark Lewis Jones ve Kobna Holdbrook-Smith de yer alıyor. İlgi çekici korku-dram filminin senaryosunda da yönetmen William McGregor'un imzası bulunuyor. Film yılın ilk aylarında Göteborg ve Edinburgh Film Festivali'nde de seyircilerin karşısına çıkmıştı.

    Korku filmi "Gwen" 19 Temmuz'da Amerika'da seyircilerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Filmin ülkemizde seyircilerin karşısına çıkıp çıkmayacağı ise belirsizliğini korumaya devam ediyor.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top