Hesabım
    Venedik Festival Direktörü "Joker"e Övgüler Yağdırdı!

    Venedik Film Festivali direktöründen "Joker" filmine büyük övgüler geldi.

    Venedik Film Festivali direktöründen Joker filmine büyük övgüler geldi. Warner Bros. çizgi roman filminin, Venedik Film Festivali'nin Yarışma bölümünde dünya prömiyerini yapacağı ve ayrıca Toronto Uluslararası Film Festivali'nde de gösterileceği duyurulduğundan beri filmin ödül sezonundaki şansı hakkında büyük heyecan başladı.

    Bir çizgi roman filminin en büyük sonbahar filmi festivallerine girmesi nadir olan bir olay, bu yüzden "Joker" filminin, sezonun en büyük festivallerinde ikisinde yer alacak olması endüstrinin, usta oyuncu Joaquin Phoenix'in başrolünü oynadığı dram filmine yaklaşımına dair önemli bir işaret. 

    Venedik Film Festivali sanat yönetmeni Alberto Barbera Variety'e verdiği röportajda, "Joker" filminin fesitvalin Yarışma bölümüne girmesini isteyen kişinin filmin yönetmeni Todd Phillips olduğunu açıkladı.Warner Bros. genellikle festivallere gönderdiği filmlerinin imajını korumak adına onları Yarışma Dışı gösterimlere gönderiyordu, tıpkı sonunda Oscar ödülüne layık görülen Yerçekimi ve Bir Yıldız Doğuyor filmlerine yaptığı gibi, ancak "Joker"in rekabete katılması Phillips'in isteği ile gerçekleşti. Barbera; "Evet, her zamanki gibi Warner Bros.güvenli çizginin içinde kalmak istedi ancak sonra Todd Phillips; 'Kazanmama riskiyle karşı karşıya kalmak umrumda değil. Elimizde ne olduğunu biliyorken neden rekabete girmeyelim?' dedi. Söylemeliyim ki, Warner ekibi oldukça hızlı ikna oldu. Çünkü gerçekten şaşırtıcı bir film. Bu yıl sahip olduğumuz en şaşırtıcı film diyebilirim. Bu film cesur, karanlık ve şiddetli olsa bile doğrudan Oscar'lara gidiyor. İnanılmaz bir tutkusu ve derinliği var." diye konuştu. "Joker" festivalde Olivier Assayas, Pablo Larrain, Steven Soderbergh, Hirokazu Kore-edaNoah Baumbach gibi yönetmenlerin filmleri ile yarışacak.

    "Joker", aksiyon dozajı yüksek bir çizgi roman filminden çok toplum tarafından hiçe sayılmış bir insanın cesur karakter çalışması ve aynı zamanda sosyal bir uyarı niteliği taşıyor. DC Genişletilmiş Evreni'nin bir parçası olmayan ve herhangi bir şekilde süper kahraman temasını taşımayacak olan film, daha ziyade insanlığa umudunu kaybeden bir adamın dramını ve kendini yeniden yaratmasını temel alıyor. Merakla beklenen film, Joker'in "The Killing Joke" çizgi romanındaki versiyonundan ilham alıyor.

    Filmde; daha önce Hiçbir Zaman Burada Değildin'de Phoenix ile birlikte boy gösteren genç yetenek Dante Pereira-Olson, Penny Dreadful ile hatırladığımız Douglas Hodge, Atlanta dizisi ile yıldızı parlayan ve Deadpool 2'nin Domino'su olarak karşımıza çıkan güzel oyuncu Zazie BeetzNarcos'tan tanıdığımız Brett Cullen, usta oyuncu Robert De Niro, radyo yayınları ile tanınan komedyen Marc MaronAmerican Horror Story'nin kadrolu yıldızı Frances ConroyBill CampGlenn FleshlerJosh Pais ve Shea Whigham da yer alıyor.

    "Joker" filminin 4 Ekim tarihinde ülkemizdeki izleyicileriyle buluşması bekleniyor.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top