Hesabım
    Rey'in Kayıp Ailesine Dair Büyük İpuçları Geldi!

    Star Wars üçlemesinin başrolü Rey'in kökenine dair yeni ipuçları!

    Yeni Star Wars üçlemesindeki ilk iki film, Rey'in gizemli geçmişi hakkında ufak tefek ipuçları barındırıyordu. İlk film Güç Uyanıyor'da Rey, Luke Skywalker'ın efsanevi ışın kılıcına dokunduğunda ailesi bir uzay gemisi ile uzaklaşırken Jakku çölünün ortasında onları seyreden küçüklük halini görmüştü. Ardından ikinci film olan Son Jedi'da ise Kylo Ren ona, ailesinin çöp toplayıcı olduğunu ve onu içki parası için sattıklarını, şimdi ise Jakku çölündeki mezarlarında yatmakta olduklarını söylemişti. İlginç olan, bu iki detayın birbirini tutmuyor olması...

    Eğer Rey'in ailesi onu Jakku'ya terk edip başka bir gezegene gittilerse, neden Jakku'daki önemsiz bir mezarlıkta gömülü olsunlar? Peki, biz burada kime inanıyoruz: Kylo Ren'in sözlerine mi yoksa Rey'in gördüğü hatıraya mı?

    Star Wars: Skywalker'ın Yükselişi için geri sayım devam ederken serinin hayranlarının aklındaki en büyük sorulardan biri de Rey'in ailesinin kim olduğu. Merakla beklenen filmden Reddit'e düşen sızıntı bir görsel, konuya dair büyük bir ipucunu da içinde barındırıyor. Gelen görsele göre Rey'in doğduğu gezegen aslında Jakku olmayabilir ve cesur kahramanımız aslında başka bir gezegende yaşamış olabilir.

    Reddit

    Bu bilgilerin çoğunu zaten biliyoruz, ancak zaman çizelgesindeki ilk maddenin tonu, Rey'in aslında Jakku'dan olmadığını gösteriyor gibi görünüyor: "Küçük Rey, uzay gemisinin uzaklaşmasını ve onu Jakku’nun yabancı dünyasına mahkum etmesini çaresizce izliyor." Bu Rey'in farklı bir gezegende doğup büyüdüğü, sonra da ailesi tarafından Jakku'ya terk edildiği anlamına geliyor olabilir. Bu aynı zamanda Kylo Ren'in Rey'in anne babası hakkında yalan söylediğini de ima ediyor gibi görünüyor. Eğer onu yabancı bir gezegende bırakmışlarsa neden oraya geri dönüp önemsiz bir mezara gömülmüş olsunlar?...

    Daha da önemlisi, neden Rey Jakku’ya terk edilmişti? Rey'in gördüğü görüntüler, Jakku'daki önemsiz tüccar Unkar Plutt'a satıldığını ya da bırakıldığını gösteriyor. Kylo Ren'den alınan bilgilere göre, Reyiçki parası için satılmıştı. Fakat başka olasılıklar da var. Rey'in Jakku'ya bırakılmasının nedeni, onu Jedi ya da Sithlerden korumak için de olabilir. Jakku her zaman adı sanı duyulmamış, önemsiz bir gezegen olarak görülmüştü.

    Ayrıca Jakku'da bir başka önemli sır daha var. Ek Star Wars kitaplarında ve çizgi romanlarında belirtildiği gibi, İmparator Palpatine, eski Sith kalıntılarını araştırmaya yardımcı olmak için Jakku üzerine bir araştırma tesisi kurmuştu. Jakku Gözlemevi, İmparator Palpatine'in galaksideki gözlemevlerinden oluşan ağının bir parçasıydı. İmparatorun ölümü durumunda imparatorluğu yıkmayı içeren acil durum planının bir parçası olan gözlemevi, Plaintive Hand platosunun altında yer alıyordu ve İmparatorun yatı Imperialis'in bir kopyasını, Bilinmeyen Bölgelerin haritasını gösteren bilgisayarları, Sith emanetlerinin ve eserlerinin bulunduğu depoları ve Jakku'nun çekirdeğine inen bir tüneli barındırıyordu. Gelecekteki İmparatorluk Danışmanı Gallius Rax, Jakku'yu ve yörüngede bulunan İmparatorluk ve Yeni Cumhuriyet filolarını patlatarak acil durum planını uygulamak için Jakku Gözlemevi'ni kullanmakla görevlendirilmişti. Ancak Büyük Amiral Rae Sloane, Norra Wexley ve Brentin Lore Wexley tarafından durdurulmuştu.

    Birçok fan teorisi İmparator Palpatine'i Rey ile bağdaştırıyor gibi görünüyor. Güç'ü kullanabilen Rey'in, İmparatorun beklenmedik durum planının bir parçası olarak Jakku'ya bırakılması mümkün mü?

    "Star Wars: Skywalker'ın Yükselişi" 19 Aralık 2019 tarihinde seyircilerin karşısında olacak.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top