Hesabım
    Filmekimi, Geri Dönmek İçin Hazırlanıyor!

    Filmekimi bu yıl 18. kez sinemaseverlerin karşısında olacak.

    Her yıl sonbahar aylarında İstanbullu sinemaseverlerin karşısına çıkan Filmekimi için hazırlıklara başlandı. İstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından 18. kez düzenlenecek olan Filmekimi, bu yıl da Ekim ayı içerisinde zengin bir film seçkisiyle hayat bulacak. Filmekimi'nde yer alacak olan ve Cannes'dan çıkıp gelen filmlerden birkaçı açıklandı!

    4 ve 13 Ekim 2019 tarihleri arasında İstanbul'daki sinemaseverlerle buluşacak olan Filmekimi'nde yer alacak olan filmlerden bazıları belli oldu. Bu filmler arasında Pedro Almodovar'ın Cannes Film Festivali'nde yarışan En İyi Erkek Oyuncu Ödüllü Antonio Banderas ve Penelope Cruz başrollü Dolor Y Gloria filmi; Cannes Film Festivali'nde Jüri Özel Ödülü'nün sahibi olan tarihi Fransız filmi Liberte; Belirli Bir Bakış kategorisinde Cannes Jüri Özel Mansiyon Ödülü'nün sahibi olan Jeanne; Yönetmenlerin On Beş Günü seçkisinde yer alan And Then We Danced; Xavier Dolan'ın son filmi Matthias & Maxime; Cannes'da yer alan tek Çin filmi olarak bilinen ve bir kara film olan The Wild Goose Lake; En İyi Senaryo Ödülü ve Kuir Palmiye'nin sahibi Portrait of a Lady on Fire ve Cannes Film Festivali'nde Altın Palmiye'nin sahibi olan Bong Joon-Ho imzalı Parazit filmi bulunuyor. 

    Mayıs ayı içerisinde düzenlenen Cannes Film Festivali'nin filmlerini ülkemizde gösterime sunarak sinemaseverlerin ilgisini üstüne toplayan Filmekimi, bu yıl 4 - 13 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Festival seçkisinde yer alacak olan diğer filmlerin de önümüzdeki haftalarda açıklanması bekleniyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top