Hesabım
    "Dungeons & Dragons"ın Yönetmenliği İçin Görüşmeler Başladı

    Dünyaca ünlü RPG oyunu "Dungeons & Dragons" bir kez daha beyaz perdeye uyarlanıyor.

    Dünyaca üzerinde milyonlarda oyuncusu olan RPG oyunu Dungeons & Dragons, bir kez daha beyaz perdeye uyarlanıyor. 2021 yılında vizyondaki yerini alması planlanan Dungeons & Dragons filminin yönetmenleri için ise iki isimle görüşmeler sürdürülüyor. Görüşme yapılan isimler ise Jonathan Goldstein ve John Francis Daley oldu.

    Dungeons & Dragons bir role-playing game olarak biliniyor. Oyun, her oyuncunun yarattığı kahramanı geliştirmesi üzerine kurulu bir düzene sahip. Fantastik bir dünyaya sahip olan oyun, oyuncunun arkadaşları ile birlikte kendi hikayelerini yaratmasını sağlıyor. Dungeons & Dragons bilindiği üzere ilk olarak 1974 yılında Gary Gygax ve Dave Arneson'ın kaleme aldığı rulebook ile ortaya çıktı. Ortaçağ Avrupası'nda geçen Dungeons and Dragons, elflerin, hobbitlerin, cücelerin ve insanların yer aldığı bir dünyaya sahip. Bu oyundan uyarlanacak olan film, Paramount Pictures işbirliğiyle geliştirilecek. Filmin yönetmen koltuğu için ise Spider-Man: Homecoming, Vacation, Game Night gibi filmleriyle tanınan Jonathan Goldstein ile Goldstein'a filmlerinde eşlik eden John Francis Daley ile görüşmeler devam ediyor.

    Bilindiği üzere Dungeons & Dragons filmi 2000 yılında Jeremy Irons, Marlon Wayans, Bruce Payne, Justin WhalinThora Birch gibi isimleri bir araya getirerek hayata geçirilmişti. Ancak eleştirmenler ve izleyiciler tarafından olumlu karşılanmamıştı. Hollywood'da 2015 yılından beri Dungeons & Dragons filminin yeniden çekilmesi için çeşitli kampanyalar düzenleniyor. Daha önce, oyunun sinema hakları Warner Bros'da bulunuyordu. Ancak Paramount 2017 yılında hakları kendisine devretmek için girişimde bulundu. Öncelikle Logo Batman Movie'nin yönetmeni Chris McKay'in Dungeons & Dragons'ı yöneteceği söylenmişti. Ancak şimdi işler değişti ve yönetmen koltuğu için Jonathan Goldstein ve John Francis Daley ile görüşülme kararı alıntı. Eğer her şey yolunda giderse film yurt dışındaki izleyicileriyle 19 Kasım 2021 tarihinde sinemalarda buluşacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top