Hesabım
    Pelin Esmer İmzalı Belgesel Film, "Kraliçe Lear"dan Teaser Geldi!

    Kraliçe Lear teaser'ında tiyatro topluluğunun çalışmasına konuk oluyoruz.

    Türk Sineması'nın en iyi yönetmenlerinden biri olan Pelin Esmer'in yönetmenliğini ve yapımcılığını üstlendiği belgesel film "Kraliçe Lear"dan teaser yayınlandı. Teaser'da Toroslar'da tiyatro topluluğu kuran kadınların çalışmalarına denizin altından kulak misafiri oluyoruz.

    Samimiyetiyle şimdiden merak uyandıran Kraliçe Lear belgeselinin konusu ise şöyle: Toroslar'da bir avuç köylü kadın, 2000'li yılların başında bir araya gelerek bit tiyatro topluluğu kurar. Arslanköy Tiyatro Ekibi adını verdikleri topluluk sayesinde hayatları değişen kadınlar, yaşamlarını sahneye taşımaya başlar. Bu sefer kendilerine farklı bir amaç edinen kadınlar, Shakespeare'in Kral Lear oyununu ücra dağ köylerinde sahnelemeyi planlar. Suyun bile zor ulaştığı köylerde oyun sergilemek için yola koyulan kadınların dünyası bu süreçte Kral Lear'ın dünyası ile iç içe geçer. Kral Lear'ın zamanla Kraliçe Lear'a dönüştüğünü gözler önüne serecek olan belgeselin kadınlarını daha önce başka bir belgesel aracılığıyla tanımıştık. Bu belgesel ise Aslanköylü kadın tiyatro topluluğunu konu edinen ve yine Pelin Esmer'in imzasını taşıyan "Oyun" isimli yapım olmuştu. 

    Pelin Esmer imzalı belgesel Kraliçe Lear, dünya prömiyerini 25. Saraybosna Film Festivali'nin uluslararası belgesel film kategorisinde yapacak. Bu gösterim ise 20 Ağustos'ta gerçekleştirilecek. Saraybosna Film Festivali gösterimine, filmin ekibinin yanı sıra Aslanköylü tiyatrocu kadınların da katılması bekleniyor. Pelin Esmer'in son olarak 2017 yılında hayata geçirdiği İşe Yarar Bir Şey filmini izleme şansı yakalamıştık. İşe Yarar Bir Şey, birçok festivalden ödüllere layık görülmüştü. Ayrıca yönetmen daha önce de Gözetleme Kulesi11'e 10 Kala gibi yapımlarla karşımıza çıkmış ve büyük beğeni toplamıştı.

    Kraliçe Lear belgesel filminin ülkemizdeki izleyicileriyle 15 Kasım 2019 tarihinde sinemalarda buluşması beklenenler arasında yer alıyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top