Hesabım
    David Ayer, II. Dünya Savaşı Temalı "El-Alamein"in Yönetmeni Olacak

    David Ayer'in yeni projesi belli oldu.

    Suicide Squad'ın yönetmen ve senaristi David Ayer'in gelecek projesi resmi olarak duyuruldu. Başarılı yönetmen Ayer'in yeni film projesi II. Dünya Savaşı temalı bir dram filmi olacak. Filmin adı ise El-Alamein olarak duyuruldu. Yönetmen yeni film projesi için anlaşma yapma aşamasında bulunuyor.

    Hakları Lionsgate'in elinde bulunan II. Dünya Savaşı temalı "El-Alamein" filminin yönetmen koltuğuna David Ayer'in geçebileceği resmi olarak duyuruldu. Ayer, daha önce DC Sinematik Evreni filmi Suicide Squad, yıldız kadrolu savaş filmi Fury, Christian Bale başrollü Harsh Times, Keanu Reeves başrollü Street Kings, Jake Gyllenhaal'lu dram filmi End of Watch ve Netflix orijinal filmi Bright'ın yönetmen koltuğuna oturmuştu. Son olarak ise DC, Suicide Squad'ın ilk filminin ardından David Ayer'i görevden almış ve James Gunn imzalı yeni bir film siparişi vermişti. Lionsgate, Vikingdom ve A Certain Justice isimli filmlerden tanıdığımız James Coyne'un imzasının bulunduğu bir senaryoyu elinde tutuyor. Ancak El-Alamein'in orijinal senaryosu Road of Perdition, Thirteen Days, The Haunting gibi yapımları kaleme alan David Self tarafından yazılmıştı. Film, İngiltere'nin bir askeri birimi olan Eight Army ile Alman filosu mareşali Erwin Rommel'in Kuzey Afrika'daki mücadelesini odağına alacak. Rommel'in oradaki hedefi Suez Kanalı'nı ele geçirerek İngiliz askerlerinin işini bitirmektir. Ayrıca o dönemde Almanya ile İtalya ittifak halindedir. Britanya'nın ittifakları ise Avusturalya ve Yeni Zelanda'dır. Onların yardımıyla Britanya, Almanya'ya galip gelir. Rommel geri çekilmek istese de emirlere göre askerlerini çekmesi yasaktır. Buna rağmen askerlerini savaştan uzaklaştırmaya çalışmıştır.

    Eğer David Ayer'in El-Alamein'i yöneteceği kesinleşirse Lionsgate, önümüzdeki yıl içerisinde çekimlerin başlamasını istiyor. Filmin oyuncu kadrosunda kimlerin yer alacağı henüz bilinmiyor. Yönetmenin El-Alamein'in yanı sıra gelecek projeleri arasında Shia Labeouf'lu The Tax Collector ve Will Smith ile Joel Edgerton başrollü Bright 2 yer alıyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top