Hesabım
    Uluslararası Kadın Yönetmenler Kısa Film Festivali, İstanbul'da Başlıyor!

    "Directed by Women Turkey", Eylül'de sinemaseverlerle buluşacak.

    "Directed by Women Turkey" adıyla 1. Uluslararası Kadın Yönetmenler Kısa Film Festivali, ilk kez İstanbul'da gerçekleştirilecek. Amerika ve İspanya dahil olmak üzere dünyanın birçok önemli merkezinde düzenlenen Directed by Women festivalleri, böylece İstanbul'a taşınmış olacak.

    Dünyanın dört bir yanından birçok ülkede düzenlenen Uluslararası Kadın Yönetmenler Kısa Film Festivali, "Directed by Women Worldwide Film Viewing Party" adıyla Eylül ayında gerçekleştiriliyordu. Bu festival noktalarının arasında İstanbul da katıldı. İstanbul'da 1. Uluslararası Kadın Yönetmenler Kısa Film Festivali adıyla düzenlenecek olan "Directed by Women Turkey"de 30 film yer alacak. Ulusal ve uluslararası kategorilerde belgesel, kurmaca ve animasyon alanlarındaki kısa filmlere yer verilecek olan Uluslararası Kadın Yönetmenler Kısa Film Festivali'nin filmlerini değerlendirecek olan isimler Bennu Yıldırımlar, Meryem Yavuz, Çağrı Vila Lostuvali ve Ceylan Özgün Özçelik olacak. Bennu Yıldırımlar, geçtiğimiz yıl Nuri Bilge Ceylan'ın Ahlat Ağacı filmindeki beğenilen performansıyla gündeme oturmuştu. Jüri üyelerinden Meryem Yavuz'u Amina, Aydede, Görülmüştür, Borç, Salı, Toz Bezi, Bizim Büyük Çaresizliğimiz gibi birçok önemli yapımda görüntü yönetmenliği görevini üstlenmişti. Ayrıca Suskunlar, Poyraz Karayel, 8. Gün, Bu Şehir Arkandan Gelecek gibi yapımlardan tanıdığımız Çağrı Vila Lostuvalı ve Kaygı filmiyle başarı yakalayan Ceylan Özgün Özçelik jüri ekibinin tanınan isimler arasında bulunuyor.

    1. Uluslararası Kadın Yönetmenler Kısa Film Festivali, kadın kısa filmcileri başarıya teşvik etmek için hayata geçiriliyor. Kadın yönetmenlerin daha fazla film üretmesini hedefleyen festival, kısa film üretimine de katkı sağlamayı kendine görev ediniyor. Uluslararası yönüyle kültürlerarası diyalog sağlayacak olan festival, kadınlar arasındaki dayanışmayı da güçlendirecek.

    1. Uluslararası Kadın Yönetmenler Kısa Film Festivali, Amerika ve Avrupa ile eş zamanlı olarak İstanbul'daki izleyicileriyle 13 Eylül'de buluşacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top