Hesabım
    Antalya Altın Portakal Film Festivali Yeniliklerle Geliyor!

    Antalya Altın Portakal Film Festivali'nden gelişmeler...

    Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin Antalya'da gerçekleştirilen basın toplantısında bu yılki festival hakkında birçok açıklama yapıldı. Belediye Başkanı Muhittin Böcek'in ev sahipliğiyle düzenlenen basın toplantısı, festival idari direktörü Cansel Çevikol Tuncer ve festival yönetmeni Ahmet Boyacıoğlu'nın açıklamalarıyla gerçekleştirildi. Açıklamalara göre festivalin özüne dönmesi planlananlar arasında yer alıyor.

    26 Ekim ile 1 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek olan Antalya Altın Portakal Film Festivali, Türkiye ve dünyadan en iyi yapımlarla sinemaseverlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. 56. kez düzenlenecek olan festivalin basın toplantısı ise bugün gerçekleştirildi. Toplantıda, festival yenilikleri ve festivalin teması üzerine bilgi verildi. Esas hedefi sinemanın halka ulaşması olan festival, her yıl olduğu gibi bu yıl da kortejle açılışını yapacak. Açık hava film gösterimleriyle ve tırlar içerisinde düzenlenecek olan film gösterimleriyle halka taşınacak olan Antalya Altın Portakal Film Festivali için ulusal yarışmanın geri getirilmesi hedefleniyor. Bilindiği üzere ulusal yarışma kategorisi iki yıl önce kaldırılmıştı. Onun yerine İstanbul'da düzenlenir hale gelmişti.

    Festivalin bir diğer ayağı olan Antalya Film Forum sayesinde Olena Yershova'nın direktörlüğüyle yönetmenlere ve film yapımcılarına destek verilmeye devam edilecek. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde 100 öğrencinin ağırlanması ve onlara tüm gösterimlerin ücretsiz olması planlanıyor. Altın Portakal Sinema Okulu adı altında Türkiye'nin dört bir yanından öğrenciler festivale katılabilecek.

    Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde bu yıl toplamda 1 milyon 357 bin 500 TL değerinde ödül verilecek. Ulusal yarışma kategorisinde 810 bin TL, uluslararası kategoride 97.500TL, Antalya Film Forum altında da 450 bin TL sahiplerine teslim edilecek. Bu yıl festival ikonu olarak posterlerde Türkiye Sineması'ndaki en önemli kadın temsillerden biri olan Türkan Şoray kullanılacak.

    Antalya Altın Portakal Film Festivali 26 Ekim ile 1 Kasım tarihleri arasında sinemaseverlerle buluşacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top