Hesabım
    Şok Gelişme: Örümcek Adam Marvel Evreni'ni Terk mi Ediyor?

    Sony ve Marvel'ın Örümcek Adam konusundaki anlaşması sona erdi!

    *Haber, 21 Ağustos 00.40'ta güncellenmiştir.*

    Örümcek Adam karakteri Marvel Sinematik Evreni'ni terk etmek zorunda mı kalıyor? Birkaç yıl önce, Sony Pictures ve Marvel Studios, Örümcek Adam karakterinin haklarını paylaşmak için şaşırtıcı bir anlaşma yaptılar; böylece süper kahraman Marvel Sinematik Evreni'ne dahil olabilirdi. Ne yazık ki, anlaşmanın kısa sürdüğü anlaşılıyor, çünkü Sony ile Disney arasındaki bir anlaşmazlık, Marvel Studios’un başkanı Kevin Feige’in Örümcek Adam filmlerinin yapımcılığını üstlenmesini sağlayan kazançlı ortaklığa devam edecek yeni şartlara ulaşılamamasıyla sonuçlandı. 

    Kötü haber Deadline üzerinden geldi. Gelen anlaşmazlık haberlerine göre, Sony Pictures’ın çalışmalarını yürüttüğü, sıradaki iki Örümcek Adam filminde, önde gelen yaratıcı yapımcı olarak Kevin Feige yer almayacak. Yönetmen Jon Watts ve yıldız Tom Holland gelecek filmler için kadroda kalmaya devam edecekler. Ancak aylardır süren anlaşmazlığın bu talihsiz sonucu değişmediği sürece Marvel Studios Örümcek Adam filmlerinden elini çekmiş olacak.

    Anlaşmazlık, Disney'in gelecekteki Örümcek Adam filmlerinde, ileride 50/50 ortaklıkla sonuçlanabilecek olan ortak finansman hissesi almak istemesinden kaynaklandı. Örümcek Adam evrendeki anlaşmayı başka filmlere de yayabilecek tartışmalar bile vardı. Sony, Marvel Studios'un brüt kazancın %5'ine yakın bir oranı aldığı anlaşma şartlarını devam ettirmeyi teklif etti ancak Disney reddetti.

    Bu, Sony Pictures tarafından astronomik düzeyde hatalı bir hareket. Örümcek Adam filmlerinin başarısı, yürütücü yapımcılar Tom Rothman ve Tony Vinciquerra'nın sahne arkasında yaptıklarından dolayı değildi. Kevin Feige, karakteri olağanüstü derecede başarılı olan Marvel Sinematik Evren'ine dahil etti ve onu Yenilmezler serisinin önemli bir parçası haline getirdi. İşte bu yüzden "Örümcek Adam: Evden Uzakta", Sony Pictures'ın en yüksek hasılat elde eden filmi oldu.

    Sony Pictures, karakteri Kevin Feige’in yardımı olmadan, kendi başına yönlendirebileceğini düşünüyor. Bunun, karakterin artık diğer Marvel Sinematik Evreni filmlerinde görünmeyeceği anlamına gelip gelmediği henüz belli değil. Feige artık kahramanın yaratıcı tarafını yönlendirmiyorsa, Sony'nin kahraman için sahip olabileceği tüm planları MCU ile uzlaştırmak zor olacaktır.

    Sony'nin Disney ile anlaşmaya yanaşmamış olması sosyal medyada da tepki çekti. Pek çok Örümcek Adam hayranı, Sony'i boykot etmekle tehdit ederek, geçmişten ders almadığını belirttiler. "Örümcek Adam filmlerinin Venom ve Morbius'la kurulmaya çalışılan ayrı bir evrende olması, Marvel'da kazandığı başarının yanından bile geçmeyecektir" görüşü sosyal medyada büyük destek topluyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top