Hesabım
    MCU Yıldızlarından Örümcek-Adam Çağrısı!

    Marvel Sinematik Evreni oyuncuları Örümcek Adam'ı geri istiyor.

    Bildiğiniz gibi Sony Pictures ve Marvel Studios, Örümcek Adam karakterinin hakları konusunda birkaç yıl önce vardıkları anlaşmayı dün itibariyle sonlandırmışlardı. Sektörde büyük çaplı bir şoka yol açan bu gelişme sonucu, Tom Holland'ın canlandırdığı karakter, Marvel Sinematik Evreni'nden ayrılmak zorunda kalacak. Şu ana dek solo filmlerinde mutlaka bir MCU karakterinin yer aldığı Örümcek Adam'ın yeni yol haritası hakkında pek çok hayran endişeli durumda. Ancak görünen o ki, MCU oyuncuları da favori ağ atıcılarını geri istiyor.

    Marvel Sinematik Evreni'nin baş tacı olan Yenilmezler ekibinin Hawkeye'ı Jeremy Renner ve 20th Century Fox ile yeni yapılan anlaşma sonucu Marvel'a dahil olan Deadpool'un yıldızı Ryan Reynolds, konuda dair görüşlerini belirtmekten çekinmediler. Renner sosyal medya üzerinden paylaştığı bir gönderide; "Hey Sony, Örümcek Adam'ı Stan Lee ve Marvel'a geri istiyoruz. Teşekkürler." diye yazdı.

    Reynolds ise bir hayranından gelen "Spiderman & Deadpool filmi görebilecek miyiz?" sorusuna, "Evet, ama yalnızca kalbimde görebileceksiniz." yanıtını verdi. MCU'da yer alan diğer oyuncular ve serinin yıldızı Tom Holland konuya dair sessizliklerini koruyorlar.

    Gelen tepkiler üzerine Sony'den yazılı bir bildiri yayınlandı. Söz konusu bildiride; "Hayal kırıklığına uğradık, ancak Disney'in bir sonraki Örümcek Adam filminde Kevin Feige'in baş yapımcı olarak devam etmemesine karar vermesine saygı duyuyoruz. Bunun gelecekte değişebileceğini umuyoruz, ancak Disney'in, yeni Marvel projeleri de dahil olmak üzere, kendisine verdiği birçok yeni sorumluluğun, sahip olmadığı karakter üzerinde çalışmasına zaman vermediğini anlıyoruz." diye belirtildi.

    Ne Olmuştu?

    Gelen anlaşmazlık haberlerine göre, Sony Pictures’ın çalışmalarını yürüttüğü, sıradaki iki Örümcek Adam filminde, önde gelen yaratıcı yapımcı olarak Kevin Feige yer almayacak. Yönetmen Jon Watts ve yıldız Tom Holland gelecek filmler için kadroda kalmaya devam edecekler. Ancak aylardır süren anlaşmazlığın bu talihsiz sonucu değişmediği sürece Marvel Studios Örümcek Adam filmlerinden elini çekmiş olacak.

    Anlaşmazlık, Disney'in gelecekteki Örümcek Adam filmlerinde, ileride 50/50 ortaklıkla sonuçlanabilecek olan ortak finansman hissesi almak istemesinden kaynaklandı. Örümcek Adam evrendeki anlaşmayı başka filmlere de yayabilecek tartışmalar bile vardı. Sony, Marvel Studios'un brüt kazancın %5'ine yakın bir oranı aldığı anlaşma şartlarını devam ettirmeyi teklif etti ancak Disney reddetti.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    • Marvel Yıldızları Ne Zaman Evrenden Ayrılıyor?
    • Şok Gelişme: Örümcek Adam Marvel Evreni'ni Terk mi Ediyor?
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top