Hesabım
    Antalya Altın Portakal Film Festivali Başvuruları Başladı!

    Antalya Altın Portakal, başvurularını almaya başlıyor.

    Ulusal Yarışma kategorisini bu yıl geri getirecek olan Antalya Altın Portakal Film Festivali, yönetmenlerden başvuruları almaya başladı. Ekim ayı içerisinde sinemaseverlerle buluşacak olan Altın Portakal için hazırlıklar sürdürülüyor.

    İki yıl önce festivalin uluslararası hale getirilme amacıyla Ulusal Yarışması'nın kaldırılmasının ardından bu yıl Altın Portakal Film Festivali'ne ulusal kategori geri getiriliyor. Bunun yanı sıra Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması da devam ediyor. Kategorilerde yer almak isteyenler için ise başvurular başladı. Resmi olarak duyurulduğu üzere başvurular 16 Eylül'de sona erecek. Antalya Film Forum aracılığıyla ise film projelerini hayata geçirmek isteyen isimlere destek olunmaya devam edilecek. Film Forum'da, Kurmaca Pitching, Kurmaca Work in Progress, Belgesel Work in Progress gibi kategorilere yer verilecek. Ayrıca Sümer Tilmaç Antalya Film Destek Fonu sayesinde Antalya bir film platosuna dönüştürülecek. Filmlere toplamda 450 bin TL'lik destek verecek olan Antalya Film Forum için başvurular 6 Eylül'de sona eriyor.

    Antalya Altın Portakal Film Festivali başvuruları internet sitesi üzerinden yapılacak. Ulusal

    Yarışma kategorisinde yer alacak başlıklar, uzun metraj, kısa film ve belgesel olacak. Uluslararası Yarışma'da ise En İyi Film'in yanı sıra ikincilik ödülü, Behlül Dal En İyi İlk Film Ödülü gibi başlıklar yer alacak. Festivalde bu yıl toplamda 1 milyon 357 bin 500 TL ödül verilmesi planlanıyor. Festival, bu yıl kadınların sinemadaki yerine dikkat çekmek amacıyla Cahide Sonku Ödülü'nü sahibine teslim edecek. Pek çok sinemacıya ilham olan Türkiye Sineması'nın ilk kadın yıldızı Cahide Sonku anısına verilecek olan ödül, kamera arkası ya da önünde yer alan emekçi bir kadına verilecek.

    Altın Portakal Film Festivali başvuruları 16 Eylül'e kadar devam edecekken, festival 26 Ekim ile 1 Kasım arasında sinemaseverlerle buluşacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top