Hesabım
    Antalya Altın Portakal Film Festivali'nden, Gençlere "Sinema Okulu" Desteği

    Antalya Altın Portakal Film Festivali'nden yeni gelişmeler...

    Antalya Altın Portakal Film Festivali, bu yıl yeniliklerle sinemaseverlerin karşısına çıkmayı hedefliyor. Bu yeniliklerden biri de festival yönetiminin geliştirdiği "Sinema Okulu" olacak. Başvuruları başlayan Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin Sinema Okulu, genç öğrencilerin kendini geliştirmesine yardımcı olacak. 

    Altın Portakal Sinema Okulu, bu yıl gerçekleştirilmeye başlanacak. Türkiye'deki okullarda radyo, sinema, televizyon, iletişim, medya ve görsel sanatlar alanlarında öğrenim gören öğrenciler, Altın Portakal Sinema Okulu sayesinde deneyim elde edebilecekler. Programa yaklaşık olarak 100 öğrenci kabul edilecek. Bu sayede öğrenciler, Antalya Altın Portakal Film Festivali çatısında misafir edilecek ve festival ortamını deneyimleyebilecekler.

    Antalya Altın Portakal Film Festivali, geçtiğimiz yıllarda ulusal yarışma yapmama kararı almıştı. Ancak bu yıl  "Öze dönüş" temasıyla birlikte yıllardır süregelen ulusal yarışma geleneği yeniden festivale getirilecek. Bu sayede yerli sinemaya destek sağlanmaya devam edilecek. Bugüne kadar Türkiye Sineması'nın en önemli yönetmenlerinin yolunun Altın Portakal'dan geçtiği biliniyordu. Ferzan Özpetek, Derviş Zaim, Özcan Alper, Uğur Yücel, Çiğdem Vitrinel, Seren Yüce, Serdar Akar Tolga Karaçelik yalnızca bu önemli isimlerden birkaçını oluşturuyor.

    Bilindiği üzere Antalya Altın Portakal Film Festivali için film başvuruları başladı. Antalya Film Forum için yapılacak olan başvurular 6 Eylül'de, festival için yapılacak olan başvurular ise 16 Eylül'de sonlandırılacak. Altın Portakal Sinema Okulu başvuruları da aynı şekilde internet sitesi üzerinden yapılabilecek. 56. kez sinemaseverlerle buluşacak olan festival, öğrencilerini ağırlamak için beklemeye devam ediyor.

    Antalya Altın Portakal Film Festivali, bu yıl 26 Ekim ile 1 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top