Hesabım
    "Hür Köle"den İki Yeni Teaser!

    Hür Köle vizyona girmek için hazır.

    Mehmet Tanrısever'in yönetmenliğini üstlendiği ve bir imamın hikayesini anlatan dram filmi "Hür Köle"den iki yeni teaser paylaşıldı. Soydan Soydaş'ın başrolünde yer aldığı Hür Köle'nin teaser'ı ile filmin vizyon tarihi için gün sayılmaya başlandı.

    Merakla beklenen filmin konusu ise şöyle: Evli ve bir çocuk babası olan Mehmet, imam olarak çalışmaktadır. Farklı idealleri olan genç adam, bunları gerçekleştirmek için mesleğini bırakarak yönetmenlik yapmaya başlar. Mehmet yeni bir film çekmek istese de, yaşadığı maddi sıkıntılar buna izin vermez. Bu süreçte eşinden ayrılan ve kızı Ayşe’ye bakacak durumu olmadığı için, onu yuvaya bırakmak zorunda kalan Mehmet, büyük bir buhranın içine düşer. Hayata karşı umudunu kaybetmeye başlayan adam, annesinin kaybı ile iyice dibe vurur. Yaşadığı sorunlarla artık baş edemeyince intihar etmeyi düşünen Mehmet, kendisine yaşam hakkında öğütler veren Derviş’in sayesinde, yeniden mücadele etmeye karar verir. Bir yandan sağlık sorunlarıyla ilgilenen, bir yandan da iş arayan Mehmet’in hayatı, yürüme engelli bir kız olan Esma ile tanışmasıyla bambaşka bir hal alır. İkisi arasında başlayan arkadaşlık, hem Mehmet hem de Esma’ya iyi gelir. Varlıklı bir ailenin kızı olan Esma, Mehmet ile zaman geçirdikçe, sağlığında düzelmeler olmaya başlar. Kızındaki bu gelişmeyi gören Hulusi, Mehmet’e can alıcı bir teklifte bulunur. Ancak Mehmet, bu teklif karşısında büyük bir ikilemde kalır. Ya hayatına hür bir şekilde devam edecek ya da bundan sonra bir köle olarak yaşayacaktır.

    Mehmet Tanrısever, Hür Adam - Said Nursi ve Çanakkale El - Bozkırı filmleriyle tanınıyordu. Başarılı yönetmen şimdi ise Hür Köle ve Bozkır filmleriyle yurt dışından sayısız ödülün sahibi oldu. Yurt dışındaki festivallerin ardında, iki film de ülkemizde vizyona girecek. Oyuncu kadrosunda Soydan Soydaş, Seçil Buket Akıncı, Tarık Tanrısever, Yaşar Alptekin, Engin YükselHalil İbrahim Kalaycıoğlu gibi isimlerin yer aldığı Hür Köle'nin yönetmenliği ve senaristliği Mehmet Tanrısever tarafından üstlenildi. Filmin izleyicileriyle 27 Eylül tarihinde sinemalarda buluşması beklenenler arasında yer alıyor. Bozkır filmi ise 6 Eylül tarihinde sinemalarda gösterilmeye başlanacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top