Hesabım
    Engelsiz Filmler Festivali'nde Rehber Köpekler Yer Alacak!

    Festivalde rehber köpekler ile ilgili seçki sunulacak.

    Engelsiz Filmler Festivali, bu yıl da izleyicileriyle buluşmak için hazırlanıyor. Her izleyici kitlesine ulaşmayı hedefleyen festivale özel bir seçki daha eklendi. Bu seçkide ise rehber köpekler ve onların insanlarla olan özel ilişkisi hakkında filmlere yer verilecek.

    Daha önce de otizm dostu gösterimler düzenleyeceği belirtilen Engelsiz Filmler Festivali, festival programını çeşitlendirmeye devam ediyor. Bilindiği üzere rehber köpekler, fiziksel, duygusal ya da zihinsel sorunlar yaşayan bireylere yardımcı olmak için eğitilen özel köpeklerden oluşuyor. Yalnızca görme engellilere değil, otizm, depresyon, anksiyete benzeri durumlara sahip olan bireylere de rehber köpekler yardımcı olabiliyor. Bu zeki canlılar hakkında Engelsiz Filmler Festivali'nde tam 5 filme yer verilecek.

    Engelsiz Filmler Festivali'nin rehber köpeklerle ilgili özel seçkisinde gösterime sunulacak filmler arasında Heddy Honigmann'ın yönetmenliğini üstlendiği 2018 yapımı belgesel film Buddy; köpeklerin doğumlarından itibaren rehber olmak üzere nasıl büyütüldüğünü konu edinen Pick of the Litter; Scott'ın geçirdiği korkunç bir kaza sonucunda bir daha yürüyemeyecek olmasını öğrenmesi üzerine Julia'nın ona Dexter isimli harika bir köpeği getirmesini anlatan Scott & Julia; Bill Plympton'ın kısa filminin devamı olan 2006 yapımı Guide Dog bulunuyor. Film gösterimlerinin ardından Rehber Köpekler Derneği ile bir de röportaj yapılacak.

    Rehber Köpekler film seçkisi, 7 ile 9 Ekim arasında İstanbul'da bulunan Boğaziçi Üniversitesi Sinema Salonu'nda; 11 ile 13 Ekim arasında Eskişehir Yunus Emre Kültür Merkezi'nde; 16 ile 20 Ekim tarihleri arasında ise Ankara Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi ve Goethe-Institut'te sinemaseverlerle ücretsiz ve engeller olmadan buluşacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top