Hesabım
    !f İstanbul Seçkisinde Hangi Filmler Var?

    !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali, seçkisini açıkladı.

    İstanbul, Ankara ve İzmir'de farklı zamanlarda düzenlenecek olan !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali'nin film seçkisi resmi olarak açıklandı. Yaratacağı çeşitlilik ile iddialı olan festival,  !f Galalar, !f Efsaneler, !f Belgeseller, !f Kült, !f Gökkuşağı, !f Karanlık ve Köşeli, !f Deneysel gibi birçok kategori ile izleyicilerinin karşısına çıkacak.

    Eylül ayı içerisinde düzenlenecek olan !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali'nin seçkisi resmi olarak duyuruldu. Festivalin !f Galalar kategorisinde Venedik'in merak edilen filmlerinden “About Endlessness”, Berlin adayı ve Sundance ödülü sahibi “The Souvenir”, Jim Jarmusch'un yıldız kadrolu filmi “The Dead Don’t Die”, “Too Late to Die Young”, “I Lost My Body”, Karlovy Vary'nin yıldızı "Lara", Cannes'ın Belirli Bir Bakış'ından ödül alan "Beanpole" gibi filmler yer alacak. !f Efsaneler kategorisinde Türkiye Sineması'nda önemli bir yeri olan “Tabutta Rövaşata”, “Ağır Roman”, “Eşkıya”, “C Blok”, “Salkım Hanım’ın Taneleri” gibi filmler gösterime sunulacak. !f Kült kategorisi altında  “Blue Velvet”, “Eraserhead”, “Lost Highway” gibi dünya sinemasının çığır açan filmleri sinemaseverlerle buluşacak. !f Ulusal sayesinde Can Evrenol'un “ Peri: Ağzı Olmayan Kız” filmini izleme fırsatı yakalacağız. !f Belgesel'de gerçekliğin, yaratıcısının deneyimiyle evrildiği filmlerden olan  “Mystify: Michael Hutchence”, “Loving Vincent: The Impossible Dream”, “Forman vs Forman”ı izleme şansı yakalayacağız. !f Deneysel, “Lysis” filmini sinemaseverlerle buluşturacakken !f Keşif, ”End of Season”, “Fugue”, “Nocturne” ve “Song Without a Name” gibi filmlerin ilginç hikayelerini keşfetmemizi sağlayacak. !f Gökkuşağı'nda ise, “End of the Century”, “Being İmpossible” gibi özgürlüğü ve renkleri biraraya getiren filmleri izleyeceğiz.

    !f İstanbul Bağımsız Filmler Festivali, bu yıl 18. kez gerçekleştirilecek. Festival, 13 ile 22 Eylül arasında İstanbul'da, 19 ile 22 Eylül tarihleri arasında İzmir'de ve Ankara'da sinemaseverlerin karşısına çıkacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top