Hesabım
    "Joker"in 18+ Olması İçin Warner Bros'u İkna Etmek Uzun Zaman Almış!

    Joker ile ilgili yeni bir ayrıntı geldi.

    Geçtiğimiz gün yayınlanan fragmanıyla gündeme oturan "Joker" filmiyle ilgili yönetmen Todd Phillips yeni bir ayrıntı paylaştı. Bilindiği üzere film r-rated, yani 18+ olarak vizyona girecek. Yönetmenin Warner Bros'u bunun için ikna etmesi ise hiç de kolay olmamış.

    Los Angeles Times'a konuşan yönetmen Todd Phillips, filmin karanlık ve düşündürücü olması konusunda film şirketi Warner Bros'u ikna etmesi ile ilgili şu sözleri sarf etti: "'Joker pijamaları satıyoruz farkındaysan' benzeri mailler aldım. Trilyonlarca engel vardı ve bunların hepsini bir kerede aşmanız gerekiyordu. Her gün onlara lanet okuduğum bir dönemden geçtim. Ama sonra buna bir bakış getirerek, yaptıkların şeyin cesurca olduğunu söyledim." Başarılı yönetmenin sözlerini yapımcı Emma Tilinger Koskoff tamamladı: "Yeşil ışık yanmasından önce bazı engeller vardı. Bazı içerikler hakkında endişe duyuluyordu. Ama bir kere bütçemizi doldurmuştuk. Ama gerçekten bize ihtiyacım olan rahatlığı sağladılar. Todd'un tutkusu bu filmde somut bir şekilde ortada. Bir kere konuşmaya başladığında ona hayır diyemezsiniz. Günün sonunda yapmak istediği filme sahip oldu."

    Çizgi romanlardan Arthur Fleck'in hikayesini beyaz perdeye uyarlayan Joker hakkında beklentiler çok büyük gibi görünüyor. Venedik Film Festivali ve Toronto Film Festivali başta olmak üzere film birçok festivalde yer alacak. Joaquin Phoenix'in başrolünde yer aldığı Joker, insanlarla sorunu olan travmalı bir adamı konu ediniyor. Sıradan bir adam olan Arthur, deliliğe ve kendini yeniden yaratmaya doğru gidecektir. Bilindiği üzere Todd Phillips bir açıklama yapmış ve eğer başrol oyuncusu Phoenix isterse bir devam filminin gelebileceğini ifade etmişti. Şiddet konusunda kendini geri çekmiyor gibi görünen film, cesur, karanlık ve şiddet yanlısı olarak tanımlanıyor. Phoenix de canlandırdığı karakterin, insanlardan yeterince zarar görmüş ve artık yalnızca hayatın karanlık tarafını hisseden bir adam olduğunu ifade etmişti.

    Joker, Venedik Film Festivali'nde önümüzdeki günlerde dünya prömiyerini yapacakken, Toronto'da 5-15 Eylül tarihleri arasında gösterime sunulacak. Ülkemizde ise 4 Ekim'de vizyona girecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top