Hesabım
    Joaquin Phoenix, "Joker" Filmi İçin Verdiği Kilolar Hakkında Konuştu!

    Joaquin Phoenix, Venedik'in gündemine oturdu!

    Geçtiğimiz günlerde başlayan Venedik Film Festivali'nin gündemine 'Joker' filmi damgasını vurdu. Festivalde, Joker ilk kez izleyicileriyle ve eleştirmenlerle buluştu. Bunun ardından herkes başrol oyuncusu Joaquin Phoenix'in yaşadığı kilo kaybı ve değişimleri konuşmaya başladı. Oyuncu, bu konu hakkında açıklama yaptı.

    Todd Phillips imzalı Joker filmi, Venedik Film Festivali'nde dünya prömiyerini yaptığı zamandan beri konuşulmaya devam ediyor. Büyük beğeni toplayan ve şimdiden ödül sezonunun kazananlarından olacağı iddia edilen Joker'de başarılı oyuncu Joaquin Phoenix'in performansı tartışma konusu oldu. Söylenenlere göre Phoenix, filmde ciddi bir kilo kaybetmiş gibi görünüyordu. Toplamda 23 kilo kaybeden Phoenix, rolü canlandırmaya başlamadan 6 ay önce yönetmen Todd Phillips ile tanışmıştı. 6 ay boyunca Joker'in gülüşünün ve görünüşünün nasıl olması gerektiğini tasarlayan ikili, sonunda en doğru kararları vermiş gibi görünüyor. Phoenix, konu hakkında şu sözleri sarf etti: "İlk düşündüğümüz şey, kilo vermekti. Sanırım başlangıç noktam bu oldu. Anlaşılan o ki, bu durum psikolojinize etki ediyor. Bu kadar zamanda bu kadar kilo vermek delirmeye başlamanıza neden oluyor."

    Eleştirmenler tarafından tam puan alan Joker filmi Arthur Fleck'in hikayesine odaklanacak. Toplum tarafından dışlanıp hor görülen ve sonunda bu dışlanmadan güç kazanan Arthur, gücünü insanlara karşı kullanmaya başlayacaktır. DC Sinematik Evreni'ne ait olmayan Joker, karakterin orijinal hikayesini anlatacak. Bir stand-up komedyeni ve anti kahraman olan Arthur Fleck, zamanla geçirdiği psikolojik değişimler nedeniyle akli dengesini yitirmeye başlayacaktır. Bu durum da onu bir süre sonra psikopat bir katile dönüştürecektir.

    Filmde Phoenix'in yanı sıra, daha önce Hiçbir Zaman Burada Değildin'de Phoenix ile birlikte boy gösteren genç oyuncu Dante Pereira-Olson Batman'in çocukluğunu; Penny Dreadful ile hatırladığımız Douglas Hodge da Bruce'u adeta yetiştiren ve en yakınındaki insan olan Alfred'i canlandıracak. Atlanta dizisi ile yıldızı parlayan ve ardından Deadpool 2'nin Domino'su olarak karşımıza çıkarak seyircilerin gönlünü çalmayı başaran güzel oyuncu Zazie Beetz'in Joker'in dikkatini çeken bekar bir anneyi canlandırdığı filmde milyarder Thomas Wayne'i Narcos'tan tanıdığımız Brett Cullen canlandırıyor.  Usta oyuncu Robert De Niro bir talk-show sunucusunu, radyo yayınları ile tanınan komedyen Marc Maron ise talk-show programına konuk ayarlayan organizatörü canlandırıyor. American Horror Story'nin kadrolu yıldızı Frances Conroy ise Joker'in annesi Penny'e hayat veriyor.

    Joker, 4 Ekim'de sinemalarda.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top