Hesabım
    Marmaris Kısa Film Festivali'nde Hangi Filmler Yer Alacak?

    Marmaris Kısa Film Festivali'nin basın toplantısı gerçekleştirildi.

    Bu yıl 5. kez düzenlenecek olan Marmaris Kısa Film Festivali için bir basın toplantısı düzenlendi. Basın toplantısında, bu yıl seçkide hangi filmlerin yer alacağı açıklandı. Ön jürinin değerlendirmesi sonucunda 200'ün üzerinde film gösterilmek üzere seçildi.

    Marmaris Kısa Film Festivali'nin bu yılki teması, ülkemizin gündemini kaplayan "Göç ve Mülteci" olacak. 111 ülkenin başvurusunu kabul eden festival, 51 ülkeden 216 filmin gösterilmesini uygun gördü. Yapılan basın toplantısına Marmaris Belediye Başkanı Yardımcısı İhsan Öztürk, festival direktörü Şeref Öztürk ve festivalin diğer komite üyeleri katılım sağladı. Marmaris Kısa Film Festivali'nin ön jüri üyeleri usta yazar Sevin Okyay, Prof. Bülent Özkam, görüntü yönetmeni Serdar Gürcan; uluslararası jüri üyeleri ise senarist Yazar Zehra Çelenk, akademisyen Kurtuluş Özgen, sinemacı Bora Davutoğlu, yönetmen Ferda Gürcan ve Kaygı filmiyle beğeni toplayan Ceylan Özgün Özçelik’ten oluşuyor.

    Festival direktörü Şeref Öztürk'ün basın toplantısı sırasında söylediklerine göre, festivale olan katılım geçtiğimiz yıllara göre kat kat arttı. Festivale Türkiye'den 96, Hollanda özel gösterim seçkisinden 8, Balkans Beyond Borders seçkisinden 6, Altın Koza Film Festivali seçkisinden 6, diğer ülkelerden ise 100 film seçildi. Marmaris Kısa Film Festivali'nin gösterimleri Marmaris Kültür Sanatevi, Armutalan Kültür Merkezi, Netsel Marina AVM ve halk plajında yapılacak.

    Marmaris Kısa Film Festivali, 15 ile 20 Ekim tarihleri arasında sinemaseverlerle buluşacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top