Hesabım
    Ali Atay'lı "Nuh Tepesi"nden İlk Teaser!

    Nuh Tepesi'nden teaser paylaşıldı.

    Tribeca Film Festivali'nden üç ödülle birden dönen "Nuh Tepesi"nden teaser paylaşıldı. Ali AtayHaluk Bilginer ve Hande Doğandemir'in başrolünde yer aldığı Cenk Ertürk yönetmenliğindeki Nuh Tepesi'nin teaser'ında bir drama tanık oluyoruz.

    Dram türündeki Nuh Tepesi'nin konusu ise şöyle: Ömer'in babası ölümünün ardından Nuh Tepesi'ndeki bir ağacın altında gömülmek gibi bir vasiyet bırakmıştır. Ömer ise orta yaş krizinde olan bir adamdır. Babasının bu vasiyetine tüm köylüler büyük bir öfkeyle yaklaşıyordur. Ömer'in babasının altında gömülmek istediği ağacı, 50 yıl önce yine kendisi dikmiştir. Kasabalıların elinden kutsal bölgelerini alacak olan Ömer'in kasabalılarla yüzleşmesi gerekmektedir.

    Nuh Tepesi'nin oyuncu kadrosunda Leyla İle Mecnun ile yıldızı parlayan ve Ölümlü Dünya ile yönetmenliğe adımını atan Ali Atay; Kış Uykusu, Masumiyet, Osmanlı Subayı, New York'ta Beş Minare, Hacivat ve Karagöz gibi birçok önemli filmde rol alan usta oyuncu Haluk Bilginer; Bana Masal Anlatma, Hayatımın Aşkı, Leyla İle Mecnun, Şubat, Güneşi Beklerken gibi yapımlarla karşımıza çıkan sevilen oyuncu Hande Doğandemir; Kaygı, Bilmemek, Lady Winsley gibi yapımlardan tanıdığımız Arın Kuşaksızoğlu; Tepenin Ardı, Abluka, Suskunlar gibi yapımlarla tanıdığımız Mehmet Özgür yer alıyor.

    Nuh Tepesi, Amerika'da gerçekleştirilen Tribeca Film Festivali seçkisinde yer almış ve festivalden üç ödülle dönmüştü. Ali Atay En İyi Erkek Oyuncu ödülünün, Cenk Ertürk En İyi Senaryo ödülünün sahibi olmuş, ayrıca film Uluslararası Kategoride En İyi Senaryo ödülüne de layık görülmüştü. Tüm bunların yanı sıra film, Melbourne Film Festivali'nde "People's Choice Award" ödülü için aday gösterilmişti.

    Nuh Tepesi'nin ülkemizdeki izleyicileriyle ne zaman buluşacağı henüz bilinenler arasında yer almıyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top