Hesabım
    Sony, Spiderman Kapısını Marvel'a Tamamen Kapattı!

    Sony Entertainment'tan gelen açıklamayla yolların tamamen ayrıldığı ifade edildi.

    Geçtiğimiz ay içerisinde Disney ve Sony arasında büyük bir anlaşmazlık çıkmış, bunun sonucunda da Spiderman karakteri Marvel'dan ayrılması gerekmişti. Problem, Disney'in Sony'den gereğinden fazla hak istemesiydi ve Sony bunu hoş karşılamamıştı. Şimdi ise Sony'den herhangi bir geri dönüş olmayacağı onaylandı.

    Çizgi romanlardan uyarlanan Spiderman filmlerinin ve karakterinin tüm hakları yıllardır Sony'nin elinde bulunuyor. Spiderman karakterini üç ayrı şekilde beyaz perdede izleme imkanı elde etmiştik. İlki Tobey Maguire başrollü Spiderman üçlemesiydi, ikinci seri ise Andrew Garfield başrollüydü. Ancak The Amazing Spiderman serisi üçlemeye dönüştürülemedi ve iki filmle bitirildi. Son olarak da Tom Holland'ın başrolüne geçtiği Spiderman serisi Marvel Sinematik Evreni bünyesinde izleyicileriyle buluşmuştu. Sesinin ikinci filmi Spiderman: Far From Home, gişede 1 milyar doların üzerinde hasılat elde etmişti. Ancak ani bir kararla Sony ve Disney'in yollarını ayırdığı haberi gündeme geldi. Nedeni ise Disney, Spiderman'in %52 oranında hakkını istiyordu. Sony buna itiraz etti ve karakteri Marvel'dan ayırdı. Şimdi ise yeni bir açıklama geldi. Sony'nin CEO'su Tony Vincinquerra, açıklamasında şu sözleri sarf etti: "Kevin Feige ile Spiderman filmleri üzerinde harika bir çalışma gerçekleştirdik. İşlerin yolunda gidip gitmeyeceğini öğrenmek için deneme yaptık. Marvel çalışanları muhteşem insanlar. Onlara saygımız sonsuz. Ama diğer taraftan bizim de harika bir ekibimiz var. Tek işi Kevin yapmadı. İş büyümeden önce de Spiderman iyi durumdaydı. Ama blockbuster'a dönüşerek daha iyi duruma geldi. Şimdi ise kendi evrenimize sahibiz. Diğer karakterler gibi o da orada yer alacak. Burada yapmak istediğimiz şeyi yapma becerimiz var."

    Diğer yandan Iron Man serisinin yönetmeni olan ve Hope karakterine hayat veren Jon Favreau hala umudu olduğunu şu şekilde açıklamıştı: "Herkesle bu konu hakkında konuşuyorum. Dikkatli bir şekilde iyimserim." Daha önce de yapılan bir açıklamaya göre Sony, Spiderman karakterine Venom filminde yer vermişti. Ancak Disney bunu engellemiş ve Spiderman sahnelerinin filmden çıkarılmasını sağlamıştı. Başrolünü Tom Holland'ın üstlendiği film serisi Sony bünyesi altında devam edecek gibi görünüyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top