Hesabım
    Russo Kardeşler; "Kevin Feige Sony'den Kurtulmak İstiyordu"

    Avengers serisinin yönetmenleri Russo Kardeşler, Sony/Marvel ayrılığı hakkında açıklamalar yaptı.

    Avengers serisinin baş tacı yönetmenleri Russo Kardeşlerden Marvel/Sony ayrılığına dair açıklamalar geldi. Yönetmenlerin açıklamalarına göre, Örümcek-Adam'ın Marvel Sinematik Evreni'nden ayrılmasıyla sonuçlanan kopuşu asıl isteyen kişi Sony yetkilileri değil Kevin Feige'di.

    İlk önce anlaşmanın çökmesinin Sony’nin suçu olduğu söylendi, ardından Marvel’ın suçlu olduğu iddia edildi, geçtiğimiz günlerde ise Sony son umutları da yıktı. Şimdi de Kevin Feige’in, firmalar arası anlaşma ne kadar zor olsa da elinden geleni yaptığını öğrendik.

    Örümcek-Adam'ın Marvel Sinematik Evreni'ne ilk dahil olduğu Kaptan Amerika: Kahramanların Savaşı hakkında konuşan Joe Russo; "Hiç kolay değildi. Kevin çok fazla şey yaşadı. Bir sürü iniş ve çıkış vardı ve ofisimize her gelişinde ona, 'Sony ile şunu yapmak istiyoruz' diyorduk. O da 'Tamam, halledeceğim' deyip ofisine gidiyordu. Bir çözüm yolu arıyordu." diye konuştu. "Kapıyı açtığında ona, 'Çözümü bulduk! Örümcek-Adam'a ihtiyacımız yok!' dememizi istiyordu çünkü iki büyük şirketin birbirleriyle iyi geçinmesini sağlamak çok büyük bir iş. Bunu kısa bir süre için başardığımıza bile seviniyor olmalıyız." diyen yönetmen, Sony/Marvel kopuşuna pek de şaşırmadığını ifade etti. Kardeşi Anthony Russo da; "Bence Joe ve ben bu yüzden şaşırmadık ya da çok üzülmedik. Çünkü zaten ilk etapta gerçekleşmesi çok zordu." dedi.

    Ne Olmuştu?

    Gelen anlaşmazlık haberlerine göre, Sony Pictures’ın çalışmalarını yürüttüğü, sıradaki iki Örümcek Adam filminde, önde gelen yaratıcı yapımcı olarak Kevin Feige yer almayacak. Yönetmen Jon Watts ve yıldız Tom Holland gelecek filmler için kadroda kalmaya devam edecekler. Ancak aylardır süren anlaşmazlığın bu talihsiz sonucu değişmediği sürece Marvel Studios Örümcek Adam filmlerinden elini çekmiş olacak.

    Anlaşmazlık, Disney'in gelecekteki Örümcek Adam filmlerinde, ileride 50/50 ortaklıkla sonuçlanabilecek olan ortak finansman hissesi almak istemesinden kaynaklandı. Örümcek Adam evrendeki anlaşmayı başka filmlere de yayabilecek tartışmalar bile vardı. Sony, Marvel Studios'un brüt kazancın %5'ine yakın bir oranı aldığı anlaşma şartlarını devam ettirmeyi teklif etti ancak Disney reddetti. Son olarak Sony'nin CEO'su Tony Vincinquerra; "Kevin Feige ile Spiderman filmleri üzerinde harika bir çalışma gerçekleştirdik. İşlerin yolunda gidip gitmeyeceğini öğrenmek için deneme yaptık. Marvel çalışanları muhteşem insanlar. Onlara saygımız sonsuz. Ama diğer taraftan bizim de harika bir ekibimiz var. Tek işi Kevin yapmadı. İş büyümeden önce de Spiderman iyi durumdaydı. Ama blockbuster'a dönüşerek daha iyi duruma geldi. Şimdi ise kendi evrenimize sahibiz. Diğer karakterler gibi o da orada yer alacak. Burada yapmak istediğimiz şeyi yapma becerimiz var." dedi.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top