Hesabım
    Daniel Craig'li "Knives Out"un Devamı Gelebilir!

    Rian Johnson, devam filmi fikrine açık olduğunu söyledi.

    Daniel CraigChris Evans ve daha birçok yıldız oyuncunun kadrosunda bulunduğu "Knives Out" hakkında yeni bir gelişme yaşandı. Filmin, Toronto Film Festivali'nde gösterilmesinin ve olumlu eleştiriler almasının ardından yönetmen Rian Johnson, devam filmi fikrine açık olduğunu belirtti.

    Agatha Christie'nin romanlarından ilham alınarak yazılan hikayesiyle Knives Out, Toronto Film Festivali'nin gözdelerinden biri haline geldi. Eleştirmenlerden neredeyse tam puan alan Knives Out'a gelen yorumlardan birkaç gün sonra, yönetmen Rian Johnson açıklama yaptı. Açıklamasında, gelecek bir devam filmi fikrine olumlu baktığını ifade eden Johnson, sözlerine şu şekilde devam etti: "Gerçek şu ki, Daniel Craig ile çalışarak çok iyi vakit geçirdim ve senaryosunu yazmaktan filme aktarmaya, bunun her aşamasında çok eğlendim. Devam filmi çekme konusuna hiçbir zaman yakın olmadım. Ama Daniel Craig'in karakteri ile birlikte daha fazla şey yapabilme fikri tam olarak 'devam filmi' özelliğine sahip değil. Bu Agatha Christie'nin yaptığı bir şey. Bu yepyeni bir gizemle, bir mekanla, yeni bir oyuncu kadrosuyla ve yepyeni bir mekanikle yapılabilecek bir şey."

    Knives Out'un konusu ise şöyle: Suç romanı yazarı Harlan Thrombey, 85. yaş gününde evinde ölü bulunur. Meraklı bir araştırmacı dedektif olan Benoit Blanc gizli bir şekilde cinayet araştırmasında yer almaya başlar. Harlan Thrombey'nin ailesine soruşturma için başvurulur, ancak aile tam anlamıyla hiçbir işe yaramaz konumdadır. Blanc tüm bu yüzeyde görünenlerin altını kazımak ve tüm yalanları ortaya çıkararak Thrombey'nin ölümünün ardındaki gerçeği bulmayı hedefler.  Rian Johnson'ın yaptığı açıklamaya göre, Daniel Craig'in dedeftif karakteri olan Benoit Blanc'ı Agatha Christie'nin ikonik karakterlerinden biri olan Hercule Poirot'ya gönderme yapmak amacıyla yaratıldı.

    Knives Out'un oyuncu kadrosunda Marvel Sinematik Evreni'nin eski oyuncusu ve Kaptan Amerika'sı Chris Evans; İngiliz ajanı James Bond rolünü son kez canlandıracak olan Daniel Craig; “Cadılar Bayramı” filminde karşımıza çıkan Jamie Lee Curtis, “Blade Runner 2049: Bıçak Sırtı” ile yıldızı parlayan Kübalı aktris Ana de Armas; iki Oscar adaylığı bulunan Michael Shannon; “Ölüm Defteri” ve “Kapan” gibi filmlerin yanı sıra Atlanta dizisinden de tanıdığımız Lakeith Stanfield, Altın Küre ödüllü Don Johnson; son olarak “Ayin” filmindeki başarılı performansıyla adından söz ettiren Toni Collette, Oscar ve Altın Küre sahibi usta oyuncu Christopher Plummer; Netflix’in “13 Reasons Why” dizisiyle yıldızı parlayan genç aktris Katherine Langford; Emmy adaylığı bulunan Riki Lindhome, “Vice Principals”tan hatırladığımız Edi Patterson; “Star Wars” filmlerinde sesledirdiği Yoda karakteriyle tanınan usta aktör ve yönetmen Frank Oz ve “Atypical” dizisinden Raúl Castillo yer alıyor.

    Knives Out'un ülkemizde gösterime girip girmeyeceği henüz belli değil. Amerika'da ise 27 Kasım'da sinemalardaki yerini alacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top