Hesabım
    "Black Widow" Filmi Kaptan Amerika’nın En İyi Hikayelerinden Birini Kullanacak!

    Kaptan Amerika'nın Marvel Comics'teki en iyi hikayelerinden biri "Black Widow" filminde yerini buldu.

    Heyecanla beklenen Black Widow filmi, Marvel Comics'teki en iyi Kaptan Amerika hikayelerinden birine yer verecek. Yaklaşan film, Silver Age of Comics'ten çıkan  en büyük Kaptan Amerika öykülerinden birini yaratan Red Guardian'ı seyircilerle buluşturacak. Red Guardian, 1960'larda Kaptan Amerika ile trajediyle sonuçlanan kısa ömürlü bir rekabet yaşamıştı.

    Natasha Romanoff, Avengers: Endgame'deki kahramanca bir fedakarlıktan sonra Marvel Sinematik Evreni'ni terk etmişti. Ancak Marvel Sinematik Evreni'nin 4. aşamasını başlatacak olan, 2020 yılı solo filmi, Black Widow'un hikayesini daha fazla genişletecek. Kaptan Amerika: Kahramanların Savaşı'ndan sonrasında ve Yenilmezler: Sonsuzluk Savaşı'ndan öncesinde geçecek olan film,  Black Widow'un gizemli geçmişine ve KGB ile olan ilişkilerine ışık tutacak. Merakla beklenen filmde Black Widow'un Kırmızı Oda'dan başka casuslarla karşılaşmasını ve Marvel Comics'in en sevilen kötü adamlarından biri olan Taskmaster ile savaşmasını göreceğiz.

    "Black Widow"un kadrosunda Rus süper askeri Red Guardian olarak Stranger Things'in yanı sıra Hellboy'un yıldızı David Harbour yer alıyor. Çizgi romanlarda Red Guardian'ın birden fazla versiyonu var, ancak Harbour'ın karakteri orijinal versiyon olan Alexi Shostakov'u temel alacak. Marvel çizgi romanlarında Red Guardian, Black Widow’un eşi ve oldukça başarılı bir Sovyet pilotuydu. Soğuk Savaş sırasında ölümü tezgahlandı ve böylece Rus hükümeti gizlice onu Kaptan Amerika'nın Rus eşdeğeri olacak şekilde eğitebildi - ve hızla Marvel aleminde benzersiz bir karakter haline geldi.

    1967'de basılan 44. Avengers çizgi romanında ekip, Ruslar tarafından ele geçirilen Black Widow'u kurtarmak için Çin'e gidiyor. Orada, Kaptan Amerika'dan daha üstün olduğunu göstermek isteyen Red Guardian ile karşılaşıyorlar. Red Guardian, Hawkeye'yı kolayca yenerek savaşçı olarak değerini kanıtlıyor ve asıl rakibi Kaptan Amerika ile dramatik bir mücadeleye girişiyor, ancak kazanamıyor. Üstleri Red Guardian'ın kaybettiğini fark ettiğinde, Kaptan Amerika'yı kendileri öldürmeyi deniyorlar ancak onurlu bir adam olan Red Guardian bunun olmasına izin vermiyor. Sonunda Red Guardian, Steve Rogers ve Black Widow'u kurtarırken hayatını feda ediyor.

    Marvel'ın Red Guardian'ı sempatik tasvir edişi, konuyu ve yayınlanma zamanını dikkate aldığımızda olağandışıydı. 1960'larda, komünizm ile ilişkili bir Rus karakterinin çizgi roman endüstrisinde bu kadar olumlu bir ışık altında görülmesi nadirdi. Kaptan Amerika'nın Red Guardian ile savaşı Marvel Comics'in şaşırtıcı ve çekici hikayelerinin başlarında geliyordu. Chris Evans’ın MCU’dan çıkması, Kaptan Amerika’nın en iyi maceralarının çoğunun büyük ekrana uyarlanmayacağı anlamına geliyor. Bununla birlikte, Marvel Studios, bu hikayeleri beyaz perdeye geçirmenin bir yolunu bulmaya kararlı gibi görünüyor.

    KGB ajanı olarak yetiştirilen Natasha Romanoff'un, Kırmızı Oda'daki yılları ve geçmişte kalan hikayesinin anlatılacağı filmde ünlü karakteri bir kez daha Scarlett Johansson canlandırıyor. Filmin diğer Black Widow karakterleri olan, deneyimli suikastçı Melina Vostokoff olarak Oscar ödüllü güzel yıldız Rachel Weisz, genç Yelena Belova olarak Florence Pugh kadroda yer alıyor. Filmde Hellboy'un yıldızı David Harbour'ın da Rus süper kahraman Alexei Shostakov, namı diğer Red Guardian'a hayat vereceği biliniyor. Oyuncu kadrosunda Mason rolüyle O-T Fagbenle'ın da yer alacağı bilinen filmin kötü adamı olan Taskmaster'ı kimin canlandıracağı ise şu an için belirsizliğini koruyor.

    Yönetmenliğini Cate Shortland'in üstlendiği "Black Widow" filminin senaryosunu ise Jac Schaeffer üstleniyor. "Black Widow" filminin 1 Mayıs 2020 tarihinde ülkemizdeki izleyicileriyle buluşması bekleniyor.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top