Hesabım
    Céline Sciamma, "Blue Is The Warmest Color"daki Seks Sahnelerini Savundu

    Portrait of A Lady on Fire'ın yönetmeni Abdellatif Kechiche'yi savundu.

    Son filmi Portrait of A Lady On Fire ile gündemde kendine yer edinen Céline Sciamma, Cannes'daki rakibi Abdellatif Kechiche ve  en sevilen filmi Blue Is The Warmest Color hakkında konuştu. Yönetmen, filmin tartışmalı olan ve oyuncuların istismara uğradığı söylenen seks sahnelerini etkileyici bulduğunu ifade etti.

    Orijinal adıyla "Portrait de la jeune fille en feu", yani Portrait of A Lady On Fire, yılın en beğenilen filmlerinden biri. Bir LGBTİ filmi olan Portrait of A Lady On Fire, bir düğün ressamı ile resmini çizdiği bir kadının yakınlaşmasını konu ediniyor. Cannes Film Festivali'nde Palme d'Or, ve En İyi Senaryo ödülünün sahibi olan filmin yönetmen Celine Sciamma ise Fransa'nın bir magazin dergisine röportaj verdi. Yönetmen, Cannes'da rakibi olan Abdellatif Kechiche hakkında da konuştu. Sciamma'nın filmi kadın bakış açısını yansıtırken, Kechiche'nin filmi erkek gözünden bir film çiziyordu. Aynı zamanda Sciamma, La Vie d'Adele filmi hakkında da konuştu. Birçok kez belirtildiği gibi filmin başrol oyuncuları Lea Seydoux ve Adèle Exarchopoulos filmdeki uzun seks sahnelerini çekerken çok zorlanmıştı. Ayrıca Kechiche'nin saatlerce onları bu sahneler üzerinde defalarca çalıştırması da istismar olduğu gerekçesiyle oldukça tartışılmıştı. Ancak Sciamma, bu sahneleri savunarak şu sözleri sarf etti: "Blue Is The Warmest Color'ı seviyorum ve bence seks sahneleri Kechiche'nin projeleriyle şu açılardan uyum sağlıyor: Çalıştığı kadın oyuncularla olan ilişkisi ve onların birbirleriyle olan ilişkileri. Yargılayıcı düşünceleri yok saymamız, yönetmenin ve kendimize ait olan bakış açısını sorgulayacak cesarete sahip olmamız gerekir. Ancak bu biraz izleyicinin çaba sarf etmesini gerektiriyor."

    Blue Is The Warmest Color, Cannes Film Festivali'nde ve dünya çapındaki birçok festivalde ödüle layık görülmüştü. Portrait of A Lady on Fire filmi ise ülkemizdeki izleyicileriyle 10 Ocak tarihinde sinemalarda buluşacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top