Hesabım
    Taika Waititi, "Jojo Rabbit"i Yalnız Annelere Armağan Ediyor

    Taika Waititi, filmi hakkında konuştu.

    Scarlett Johansson'ın başrolünde yer aldığı "Jojo Rabbit" ile ilgili Taika Waititi'den ilginç bir açıklama geldi. Aynı zamanda filmde bir çocuğun zihninde canlandırdığı hayali Adolf Hitler'e hayat veren yönetmen Waititi, filmi kimlere armağan ettiğini ifade etti.

    Uluslararası Toronto Film Festivali'nde gösterime sunulan Jojo Rabbit hakkında sahnede konuşma yapan başarılı yönetmen ve oyuncu Taika Waititi, filmi hakkında şu sözleri sarf etti: "Film annelere bir aşk mektubu, özellikle de yalnız annelere. Ben yalnız bir anneyle büyüdüm. Benim için her şeyi yapabileceğini kendi çocuklarım olmadan önce anlayamamıştım. Ve her şeyi yaptı da. Scarlett'ın rolü benim için filmin en önemli ögesi ve muhtemelen en hassas karakter."

    Taika Waititi'nin yönetmenliğini üstlenip, hayali Adolf Hitler'e hayat vererek yüzleri ironik bir şekilde güldürmeyi planladığı Jojo Rabbit'in konusu şöyle: Hitler'in ordusunda yer alan Jojo Betzler adındaki bir çocuk, annesinin evlerinde Yahudi bir kızı gizlice misafir ettiğini öğrenir. Kız, evlerinin çatı katında kalıyordur. Tabii bu durum en yakın sırdaşı hayali arkadaşı Adolf Hitler olan Jojo'nun kafasında büyük bir karmaşaya yol açacaktır. Naif çocuk büyüyen faşist rejimin içinde kendine yer bulmaya çalışırken, tavsiyede bulunabilecek ve ona yardımcı olabilecek hayali arkadaşına başvursa da, başlarda evlerine sığındığı için nefret ettiği kızın da bir insan olduğunu görmeye başlar. Hayali arkadaşı olan Hitler, hiç de orijinalindeki gibi değildir. Jojo'nun bu korkunç ırkçılığa karşı gelmek için mücadele etmesi gerekmektedir...

    Christine Leunens'in yazarı olduğu Caging The Skies'dan uyarlanan Jojo Rabbit'in oyuncu kadrosunda Marvel Sinematik Evreni'nin Black Widow'u olarak yoluna devam eden ve son olarak Adam Driver ile başrolünde yer aldığı Marriage Story ile gündeme gelen Scarlett Johansson; Thor: Ragnarok, Boy, What We Do In The Shadows gibi başarılı yapımlarla kendine hayran kitlesi yaratan Taika Waititi;  Leave No Trace'ten hatırladığımız Thomasin McKenzieThree Billboards Outside Ebbing Missouri'deki rolüyle Oscar ödülünün sahibi olan ünlü oyuncu Sam Rockwell; “Pitch Perfect” üçlemesi ve 2011 yapımı “Nedimeler” ile tanınan, son olarak Isn't It Romantic'te karşımıza çıkan başarılı komedi yıldızı Rebel Wilson, yönetmen Taika Waititi bu filmle birlikte ilk defa kamera karşısına geçen Roman Griffin Davis, usta oyuncu Stephen Merchant ve fenomen dizi Game of Thrones'un Theon Greyjoy’u olarak yıldızı parlayan oyuncu Alfie Allen gibi isimler yer alıyor.

    Jojo Rabbit, 18 Ekim 2019 tarihinde sinemalardaki izleyicileriyle buluşacak. Ancak ülkemizde vizyona girmeyecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top