Hesabım
    "Harriet" Prömiyerini Toronto Film Festivali'nde Yapacak!

    Harriet Tubman'ı temel alan ilk film, Toronto'da seyircilerin karşısına çıkacak.

    Özgürlük savaşçısı Harriet Tubman'ı temel alan Harriet, dünya prömiyerini Toronto Uluslararası Film Festivali'nde gerçekleştirecek.Tarihe damgasını vuran Tubman'ı temel alan ilk film olma özelliğini taşıyan "Harriet"da başrolü, El Royale'de Zor Zamanlar, Dul Kadınlar, Step gibi yapımlardan tanıdığımız, ayrıca Broadway'de gerçekleştirdiği performanslarıyla ve The Purple Color oyunu ile Tony ödülünün sahibi olan başarılı oyuncu Cynthia Erivo üstleniyor.

    Oscar sezonunun iddialı yapımlarından biri olacağı düşünülen "Harriet"te başarılı oyuncu Erivo'ya eşlik eden isimler arasında Hidden Figures, MoonlightThe Equalizer gibi yapımlardan oyuncu ve müzisyen kimliğiyle tanıdığımız Janelle Monae; Sarayın Gözdesi, İskoçya Kraliçesi Mary, Operation Finale ve Boy Erased gibi yapımlardan tanıdığımız yıldızı yükselen oyuncu Joe Alwyn; The Wire, Three Billboards Outside Ebbing MissouriJohn Wick gibi yapımların usta oyuncusu Clarke PetersLeslie Odom Jr.Tim GuineeVanessa Bell CallowayVondie-Curtis HallJennifer Nettles gibi oyuncular bulunuyor.

    Kölelik karşıtı eylemci olarak tanınan Harriet Tubman, Amerikan İç Savaşı sırasında verdiği büyük mücadelelerle tanınmıştı. Köle olarak doğan ve yetişkinliği sırasında kaçarak başka bir yere taşınan Tubman, ailesini hiçbir zaman unutmamış ve onları da kurtarmak için evine geri dönerek özgürlük mücadelesi için çabalamıştı. Çevresindeki insanların yardımıyla toplamda on üç kez silahlı mücadele vererek onlarca köleyi ve aileyi özgürleştirmiş olan Tubman ayrıca Amerikan İç Savaşı sonrasında kadın hakları üzerine yaptığı çalışmalarla da tanınıyor.

    Filmin yönetmenliğini Kasi Lemmons üstlenirken, senaryoyu yönetmen ile birlikte Remember The Titans ve Ali filminin senaryosunda imzası bulunan Gregory Allen Howard kaleme alıyor. Biyografik film "Harriet"in yurt dışındaki izleyicileriyle 1 Kasım 2019 tarihinde sinemalarda buluşması beklenirken, ülkemizde vizyona girip girmeyeceği henüz belli değil.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top