Hesabım
    Uluslararası Frankfurt Türk Filmleri Festivali'nin Seçkisinde Hangi Filmler Var?

    Uluslararası Frankfurt Türk Filmleri Festivali'nden yeni detaylar...

    Bu yıl 19. kez düzenlenecek olan Uluslararası Frankfurt Türk Filmleri Festivali'nin programı belli oldu. Dün akşam düzenlenen bir basın toplantısıyla yapılan açıklamada, film seçkisi duyuruldu. Ekim'in sonunda gerçekleştirilecek olan festival, Kültürlerarası Transfer Derneği ve TÜRSAK Vakfı ortaklığı ile düzenleniyor.

    Aynı zamanda kurucu isim de olan Hüseyin Sıtkı'nın başkanlığını üstlendiği Uluslararası Frankfurt Türk Filmleri Festivali basın toplantısı geçtiğimiz akşam yapıldı. Hüseyin Sıtkı'nın yanı sıra TÜRSAK Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Elif Dağdeviren, Festival Koordinatörü Serap Gedik, Jüri Başkanı Cemal Okan ve birçok basın mensubunun katılımıyla gerçekleştirilen basın toplantısında festivalin yeni hedeflerinden bahsedildi. Farklı kültürleri bir araya getiren Uluslararası Frankfurt Türk Filmleri Festivali'nin 19. yılı hakkında Hüseyin Sıtkı şu sözleri sarf etti: “Festivaller daha önceleri de vardı. 19 yıl evvel bu festivali hayata geçirirken şöyle bir amacım vardı. Bu festival bu kadar farklı kültürleri içeren bir kentte bir aracı olsun, bir platform olsun istedim. Bu düşünceyle bu festivali hayata geçirdik. Amacımız bizim dışımızdaki insanlara kendimizi, ülkemizi, kendi insanımızı ve kültürümüzün bir parçası olan Türk Sineması’nı anlatmaktı. Amacımıza ulaştığımıza inanıyorum.”

    10 yıldır festival bünyesinde düzenlenen “Üniversitelerarası Kısa Film Yarışması” hakkında verilen bilgilere göre yarışmaya Almanya'dan 15, Türkiye'den ise 52 kısa film başvuruda bulundu. Yarışacak kısa filmler jüri tarafından değerlendirildikten sonra açıklanacak. Uluslararası Frankfurt Türk Filmleri Festivali'nin seçkisinde yer alacak olan filmler ise şöyle:

    Filmler jüri tarafından değerlendirildikten sonra Altın Elma Ödülü sahibine teslim edilecek. Uluslararası Frankfurt Türk Filmleri Festivali'nin onur ödülleri de sahiplerine takdim edilecek. Yaşam Boyu Onur Ödülü'nün sahipleri, sergilediği performanslarla ödüllere layık görülen usta oyuncu Meral Çetinkaya ile onlarca dizi ve filmin müziğinde imzası bulunan değerli sanatçı Cahit Berkay olacak. Vefa Ödülleri ise Turist Ömer filmlerine imzasını atan unutulmaz isim Hulki Saner ile aramızdan birkaç yıl önce ayrılan Oya Aydoğan'ın ailelerine verilecek. Festival, Kadir İnanır başrollü "Kapı" filmiyle açılışını gerçekleştirecek.

    Uluslararası Frankfurt Türk Filmleri Festivali, 27 Ekim ile 1 Kasım tarihleri arasında sinemaseverlerle buluşacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top