Hesabım
    Todd Phillips, Joker İle Marvel'ın Yapamayacağı Bir Şeyi Yapmak İstemiş!

    Joker'in yönetmeni röportajda Marvel ile ilgili açıklama yaptı.

    Venedik Film Festivali'nde En İyi Film ödülünü layık görülen Joker'ın yönetmen koltuğuna oturan Todd Phillips, ComicBook'a verdiği röportajda Marvel ve DC arasındaki rekabet ile ilgili konuştu. Joker, her ne kadar DC Sinematik Evreni'ne ait olmasa da DC çizgi roman uyarlaması olduğu için Marvel ile kıyaslamalara maruz kalmaya başladı.

    En İyi Film ödülünü almasıyla büyük bir tartışma başlatan ve aynı zamanda heyecan yaratan Joker'in yönetmeni Todd Phillips ComicBook'a konuştu. Phillips, Marvel ile DC arasındaki rekabet konusunda şu sözleri sarf etti: "Marvel'ı yenemezsiniz. Marvel devasa bir canavar. O zaman onların yapamadığı bir şey yapalım." Filmin başrol oyuncusu Joaquin Phoenix ise şu sözleri ekledi: "Film türü ya da bütçe umrumda değil. Yalnızca yönetmenin eşsiz bir bakış açısı olup olmadığı önemli." Bugüne kadar Marvel filmleri arasında Akademi ya da benzeri prestijli bir yerin En İyi Film kategorisinde Black Panther dışında yarışan film olmamıştı. Ancak Joker'ın Venedik'te En İyi Film Ödülü'nün sahibi olması, Oscar için adaylık şansının olduğunu gösteriyor. Todd Phillips'in söz ettiği farklılık da bu yönde oluyor. 

    Şimdilerde Toronto Film Festivali'nin gündeminde olan Joker filminin konusu ise şöyle: Arthur Fleck'in hikayesine odaklanan filmde, toplum tarafından dışlanıp hor görülen ve sonunda bu dışlanmadan güç kazanan Arthur, gücünü insanlara karşı kullanmaya başlayacaktır. DC Sinematik Evreni'ne ait olmayan Joker, karakterin orijinal hikayesini anlatacak. Bir stand-up komedyeni ve anti kahraman olan Arthur Fleck, zamanla geçirdiği psikolojik değişimler nedeniyle akli dengesini yitirmeye başlayacaktır. Bu durum da onu bir süre sonra psikopat bir katile dönüştürecektir.

    Joaquin Phoenix'in karakterine hazırlanmak için verdiği kilolar nedeniyle travma yaşamasına neden olan Joker'ın oyuncu kadrosunda Phoenix'in yanı sıra  Dante Pereira-OlsonDouglas HodgeZazie BeetzBrett CullenRobert De NiroMarc MaronFrances Conroy gibi isimler yer alıyor. Joker filminin ülkemizdeki izleyicileriyle 4 Ekim'de buluşması planlananlar arasında bulunuyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top