Hesabım
    Michael B. Jordan Oyunculuğu Bırakmak İstiyor!

    Michael B. Jordan oyunculuğu bırakıp yönetmen olmak istediğini açıkladı.

    Michael B. Jordanbirnokta da oyunculuğu bırakıp film yönetmenliğine geçiş yapmayı istediğini açıkladı.   

    32 yaşındaki oyuncu, Friday Night Lights ve Parenthood'u da içeren diğer Amerikan televizyon dizilerinde boy göstermeden önce, 2002 yapımı The Wire'daki rolü ile eleştirmenlerin beğenisini toplamıştı. Bununla birlikte, 2013 yılında Ryan Coogler'ın Fruitvale Station filmindeki rolü asıl yükselişinin kaynağı oldu. Hollywood'un kapılarının açılmasıyla birlikte yakışıklı oyuncu Fantastik DörtlüCreed ve Black Panther gibi Hollywood filmlerinde boy göstermeye başladı.

    Hollywood’da kalıcı bir iz bırakmaya kararlı olan oyuncu şimdi de rotasını film yapmaya çevirmeyi planlıyor. Time dergisine yeni bir röportajda “Sadece film çektiğim bir dünya görüyorum” dedi. “Veya belki de iki veya üç yılda bir film yaptığım... En çok etkiyi, 'en büyük' olarak yaparsınız. Markanızı küresel olacak şekilde kurun, böylece küresel sorunlara saldırabilirsiniz. Her hareket önemlidir." diye konuşan oyuncunun sıradaki projesi de söylediklerinin altını çizer nitelikte. 

    Oscar ödüllü yıldızlar Jamie Foxx ve Brie Larson'ın yanı sıra başrolü üstlendiği Just Mercy filminde Jordan'ı mahkeme salonunda göreceğiz. Walter McMillian'ın gerçek hikayesini beyaz perdeye taşıyacak olan film, siyahi olan Walter McMillian'ın, Alabama Monroeville'deki kuru temizleme dükkanında çalışan genç, beyaz bir kadının öldürülmesi davasında mahkum edilmesini konu ediniyor. Davası sadece bir buçuk gün süren McMillian aleyhinde sadece 3 tanığın şaibeli ifadeleri vardı. Jüri, McMilian'ın olay sırasında başka yerde olduğunu söyleyen şahitleri görmezden geldi ve ömür boyu hapis cezasına çarptırılarak ölüme mahkum edildi. Davayı mahkumiyet sonrasında alan avukat Bryan Stevenson, görgü tanıklarının kürsüde yalan söylediğini ve savcılığın önemli delilleri yasa dışı bir şekilde ele geçirdiğini kanıtlayarak davayı tepetaklak etti. McMillian'ın mahkumiyeti 1993 yılında Alabama Ceza Temyiz Mahkemesi tarafından düşürüldü. İşlemediği bir suç için altı yıl boyunca ölüm sırasında bekleyen McMillian 1993 yılında serbest bırakıldı.

    Jordan genç avukat Stevenson'ı canlandırıyor ve izleyicilerin filmi izledikten sonra bir fark yaratmak için ilham almalarını istiyor. "İnsanların öfkeli, üzgün, tutkulu, perişan, ilham verici ve fark yaratmak konusunda iyimser hissetmelerini istiyorum" diyen oyuncu, "Bu filmi izleyenlerin 'normal' kavramlarını sorgulamalarını istiyorum." diyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top