Hesabım
    Scarlett Johansson'lı "Jojo Rabbit"e Toronto'dan Ödül!

    Jojo Rabbit, İzleyici Ödülü'nün sahibi oldu.

    Marvel Sinematik Evreni'nden Thor: Ragnarok'un başarılı yönetmeni Taika Waititi'nin yeni filmi Jojo Rabbit, Uluslararası Toronto Film Festivali'nde ödül sahibi oldu. İzleyici Ödülü verilen film, böylece Joker, A Beautiful Day In The Neighborhood, The Two Popes, Marriage Story, Parasite gibi iddialı yapımlar ile ödül sezonu rekabetinin dozunu artırmış oldu.

    Scarlett Johansson'ın başrolünde yer aldığı, ayrıca Taika Waititi'nin karşımıza bir çocuğun hayalindeki Hitler figürü olarak çıkacağı Jojo Rabbit, Uluslarlarası Toronto Film Festivali'nde ödül sahibi oldu. Toronto Film Festivali'nin İzleyici Ödülü, Oscar'ın öncüsü olarak görülüyor. Geçtiğimiz yıl bu ödülün sahibi Oscar'da En İyi Film ödüllü Green Book olmuştu. Ayrıca If Beale Street Could Talk, Roma gibi yine Oscar'a giden filmler de Toronto'da izleyicilerin seçtiği diğer filmler olmuştı. Jojo Rabbit, genç ve yalnızca bir annenin II. Dünya Savaşı Almanya'sında evinde Yahudi bir kızı saklamasını konu ediniyor. Annesinin yaptığını öğrenen çocuğun zihninde ise bir Hitler canlanıyor. Ancak bu Hitler pek de düşünüğünüz gibi değil...

    Geçtiğimiz gün Uluslararası Toronto Film Festivali, ödüllerini sahiplerine teslim etti. İşte diğer önemli ödüller ve sahipleri:

    • The Grolsch People's Choice Ödülleri - Jojo Rabbit / Taika Waititi
    • The Grolsch People's Choice Midnight Madness Ödülleri - The Platform / Galder Gaztelu-Urrutia
    • The Grolsch People's Choice Belgesel Ödülleri - The Cave / Feras Fayyad
    • Toronto Platform Ödülleri - Martin Eden / Pietro Marcello

    FIPRESCI Ödülleri:

    • Keşif - Murmur / Heather Young
    • Özel Gösterim - How To Build A Girl / Coky Giedroyc
    • Netpac Ödülleri - 1982 / Oualid Mouaness

    Uluslararası Toronto Film Festivali, dün gerçekleştirilen kapanış töreni ve dağıtılan ödüllerle sona ermiş oldu. Önümüzdeki günlerde New York Film Festival, Londra Film Festivali gibi festivaller bulunuyor. Venedik Film Festivali ve Toronto'nun ardından iddialı yapımlar Akademi yarışına doğru ilerliyor gibi görünüyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top