Hesabım
    Engelsiz Filmler Festivali'nin Renkleri, Ankara Sokaklarına Taşınıyor!

    Engelsiz Filmler Festivali, festivalden bir hafta önce duvarları renklendirecek!

    Engelsiz Filmler Festivali, bu yıl 7. kez gerçekleştiliyor. Festivalin yeni yılında yeni ve engelsiz etkinlikler sinemaseverleri bekliyor. Bu kez Engelsiz Filmler Festivali'nin yeni etkinliği, Ankara'nın binalarının duvarlarıyla mural tasarımlarını hayata geçirmek oluyor. Engelsiz Filmler Festivali ile Ankara duvarları renklenecek!

    British Council işbirliğiyle ve Çankaya Belediyesi'nin desteğiyle Engelsiz Filmler Festivali tarafından düzenlenecek olan Mural Ankara isimli etkinlik Ankara ile buluşacak. Etkinlik, festivalin başlamasından bir hafta önce yapılacak. Mural Ankara kapsamında Ankara'nın üç binasının duvarları sanatla buluşacak. Bunun için üç farklı sanatçı ve üç aktivist ile çalışılacak. Sanatçı ve aktivistler, engelli kadınların şehir hayatında yaşadığı sorunları temsil ederek sanatlarına aktaracaklar. Öncelikle sanatçı ve aktivistler 26 Eylül tarihinde bir araya gelerek konuyu tartışacaklar. Bunun ardından ise 27 - 29 Eylül tarihlerinde hayata geçirilecek.

    Mural Ankara etkinliğini gerçekleştirecek olan sanatçılar arasında Belfast'ın ünlü sanatçısı Friz, Ankara'dan Ekin Kılıç Ezer ve İstanbul'dan Yeşim Paktin bulunuyor. Aktivistler arasında ise engelli hakları aktivisti psikolog Beyza Ünal, Engelsiz Sanatlar Derneği danışmanlarından olan gazeteci ve fotoğrafçı Elif Gamze Bozo, Engelli Kadın Derneği gönüllüsü ve yönetim kurulu üyesi Fatma Köseoğlu Güldal yer alıyor.

    Engelsiz Filmler Festivali'nin bu yılki seçkisi, Be In! Erişilebilir Festivaller Ağı kısa film seçkisi, otizm dostu gösterimler, rehber köpekler gibi kategoriler ve temalar üzerine kurulu. 7. Engelsiz Filmler Festivali filmleri, 7 ile 9 Ekim arasında İstanbul'da bulunan Boğaziçi Üniversitesi Sinema Salonu'nda; 11 ile 13 Ekim arasında Eskişehir Yunus Emre Kültür Merkezi'nde; 16 ile 20 Ekim tarihleri arasında ise Ankara Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi ve Goethe-Institut'te sinemaseverlerle ücretsiz ve engeller olmadan buluşacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top