Hesabım
    İstanbul Uluslararası Deneysel Film Festivali Jürisinde Kimler Var?

    2. İstanbul Uluslararası Deneysel Film Festivali jürisi belli oldu.

    Kasım ayı içerisinde sinemaseverlerle buluşacak olan İstanbul Uluslararası Deneysel Film Festivali, bu yıl ikinci kez gerçekleştiriliyor. Festivalin jüri üyeleri ise belli oldu. 6 farklı kategoride filmlerin yarışacağı İstanbul Uluslararası Deneysel Film Festivali'nin detaylı programı önümüzdeki ay açıklanacak.

    2. İstanbul Uluslararası Deneysel Film Festivali'nin jüri üyeleri belli oldu. Festivalin jüri başkanlığı Home Movies - İtalyan Amatör Film Arşivi’nin kurucu direktörü Paolo Simoni'ye verildi. Jüri üyeleri arasında ise sanatçı, yönetmen ve akademisyen Terry Flaxton, Protocinema’nın kurucusu ve küratör Mari Spirito, SALT Araştırma ve Programlar yardımcı direktörü Fatma Çolakoğlu, sinema yazarı ve akademisyen Ayça Çiftçi bulunuyor.

    İstanbul Uluslararası Deneysel Film Festivali'nin bu yılki programına göre 6 farklı yarışma kategorisi bulunuyor. Bu kategoriler arasında Uzun Metraj, Kısa Metraj, Belgesel, Animasyon, İlk Deney ve Yeni Soluk başlıkları yer alıyor. Film gösterimlerinin yanı sıra festival boyunca Forum başlığı altında uluslararası diğer festivaller, organizasyonlar ve bağımsız küratörler tarafından hazırlanan gösterim, retrospektif, panel ve

    performanslara yer verilerek deneysel sinemanın kimliği üzerine kültürler arası sosyo-artistik bir tartışma ortamı hazırlanacak.

    2. İstanbul Uluslararası Deneysel Film Festivali, bu yıl 13 ile 17 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Festivalin tam programı 10 Ekim'de açıklanacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top