Hesabım
    Altın Koza, Cinsiyet Eşitliği İçin Mücadele Veriyor!

    Altın Koza Film Festivali'nin basın toplantısı gerçekleşti.

    Bu yıl 26. kez gerçekleştirilen ve yeniden Altın Koza adına sahip olan Adana Altın Koza Film Festivali basın toplantısı gerçekleştirildi. Adana'da düzenlenen basın toplantısı Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Adana Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Türkan Eşli, festival direktörü Kadir Beycioğlu ile festivalin bu yılki yürütme kurulu üyeleri Menderes Samancılar, Timur Savcı ve Nebil Özgentürk'ün katılımıyla gerçekleştirildi.

    Adana Altın Koza Film Festivali'nde cinsiyet eşitliğine parmak basılması amacıyla 5050 x 2020 kampanyasını imzalayan ilk festivalin Uluslararası Adana Altın Koza olduğu açıklandı. Bu konu hakkında festival direktörü Kadir Beycioğlu şu sözleri ifade etti: “Altın Koza Film Festivali olarak bu yıl, Türkiye’de cinsiyet eşitliği sözünü veren ilk festival olduk. 5050×2020 kampanyasını imzalayarak 2020 yılına kadar cinsiyet eşitliğini savunacağımızı taahhüt ettik ve festival seçkisinde de, kadınların eşit temsilini sağlayacak şekilde bir kurgu oluşturmaya çalıştık. Bu kapsamda Dünya Seçkisi Bölümü’nde; Afgan sinemasına bakan, Afgan kadın yönetmenlerin gözüyle Afganistan’da kadınların yaşadığı toplumsal sorunları ön plana çıkaran “Kadın Gözüyle Afganistan” bölümüne yer verdik.”

    5050 x 2020 cinsiyet eşitliği kampanyası Cannes, Venedik, Berlin, Toronto ve Locarno gibi dünyanın birçok yerine prestij sahibi olan 35 farklı festival tarafından imzalandı. Kampanyanın amacının sinema sektörüne hem maddi hem de manevi açıdan destek vererek 2020 yılına kadar bu sektörde cinsiyet eşitliğinin sağlanması olduğu söyleniyor.

    Adana Altın Koza Film Festivali'nin film seçkisinde Kraliçe Lear'dan Şehitler'e, Mr. Jones'dan And Then We Danced'e, Aidiyet'ten Görülmüştür'e, Aden'den Bağlılık Aslı'na birçok önemli ulusal ve uluslararası filme yer verilecek. Ayrıca dünya sinemasının en önemli festivallerinden önemli filmler festivalde ağırlanacak.

    26. Adana Altın Koza film Festivali 23 - 29 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top