Hesabım
    Yaşar Kemal'in Yazamadığı Romanı Film Oldu!

    Yaşar Kemal'in yazamadığı roman, "Zilli Kurt" filmine dönüştürüldü.

    Türk ve dünya edebiyatının en önemli isimlerinden Yaşar Kemal’in yarıda kalan romanı filme çekildi. Usta edebiyatçının yaşamını yitirdiği için yazamadığı roman, "Zilli Kurt" adlı bir belgesel olarak seyirci karşısına çıkacak. “Zilli Kurt” belgesel filmin ilk gösterimi Adana Altın Koza Film Festivali’nde yapılacak. 

    Yönetmenliğini Ecevit Kılıç’ın yaptığı "Zilli Kurt" belgeseli, usta edebiyatçının, babasının camide öldürülmesiyle daha çocuk yaşta Adana’da ırgatlık yapmak zorunda kaldığı günlerde “komünistlik” suçlamasıyla gözaltına alınması ve bu nedenle Çukurova’yı terk etmek zorunda kaldığı dönemi anlatıyor. Belgeselde Yaşar Kemal’in, o dönemini anlattığı ve “Boynuma komünistlik zili asarak beni zilli kurt yaptılar” dediği kendisine ait ses ve görüntü kayıtları yer alıyor. Filmde ayrıca o döneme tanıklık eden, dostları, yakınları ve birlikte tarlalarda ırgatlık yapan köylüler de usta yazarı anlatıyor.

    Kültür Bakanlığı’nın desteğiyle çekilen "Zilli Kurt" belgeselinde, usta yazarın çocukluğunu Mehmet Güçlü canlandırıyor. Filmde Ahmet Yaşar da yer alıyor. Filmin görüntü yönetmenliğini Sibel Kızılışık üstlenirken, kurgu yönetmenliğini se Onur Söğüt yapıyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top