Hesabım
    Antalya Altın Portakal Film Festivali Cinsiyet Eşitliği İçin Harekete Geçti!

    Antalya Altın Portakal Film Festivali, cinsiyet eşitliğine destek verme kararı aldı.

    Antalya Altın Portakal Film Festivali, bu yıl emin adımlarla ilerliyor. Festivalden gelen açıklamaya göre, dünyanın dört bir yanından birçok prestijli festivalin destek verdiğin Cinsiyet Eşitliği Taahhütnamesi'ne Altın Portakal da destek verecek. 5050 x 2020 adını alan kampanya, geçtiğimiz yıl içerisinde Cannes Film Festivali'nde başlatılmıştı.

    Sinema sektöründe cinsiyet eşitliği ve daha eşit bir dünya yaratmak için Antalya Altın Portakal Film Festivali harekete geçti. 5050 x 2020 adı verilen cinsiyet eşitliği kampanyası Cannes'da başlayarak Venedik, Berlin, Toronto gibi dünyaca ünlü festivallere yayıldı ve toplamda 30'un üzerinde festivalden destek aldı. Cannes Film Festivali'nde kampanyayı başlatan isimler arasında Meryl Streep, Cate Blanchett, Kristen Stewart, Salma Hayek gibi yıldız isimler bulunuyordu. 5050 x 2020'nin amacının, cinsiyet eşitliğini görünür kılmak ve mümkün hale getirmek olduğu söyleniyor.

    Bu yıl 56. kez gerçekleştirilecek olan Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin idari direktörü Cansel Çevikol Tuncer, 5050 x 2020 kampanyası hakkında şu sözleri sarf etti: “Antalya Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu’nun çağrısıyla Eylül başında, kadınlara yönelik şiddet ve çocuk istismarı

    konusunda acil eylem planına destek olarak, planı imzalayan ilk büyükşehir belediyesi oldu. Bu yıl ayrıca, Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde sektördeki kadın emeğini görünür kılmak amacıyla, 50 bin TL para destekli Cahide Sonku Ödülü’nü başlatıyoruz. Festival ekibinde de programında da cinsiyet eşitliğinin sağlanması bizim için çok önemli ve bu anlamda 5050×2020’yi desteklemekten gurur duyuyoruz."

    Direktörlüğünü Ahmet Boyacıoğlu'nun üstlendiği Antalya Altın Portakal Film Festivali, geçtiğimiz günlerde Onur Ödülleri'ni Ahmet Mekin ve Selma Güneri'ye takdim edeceğini açıklamıştı. Festival, 26 Ekim ile 1 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top