Hesabım
    Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali Başlıyor

    Adana Altın Koza Film Festivali'nin seçkisinde dünya sinemasından birçok film yer alıyor.

    Bu yıl 26. kez gerçekleştirilen Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali'nin bugün başladı! Festivalin film seçkisinde Dünya Sineması'ndan 25 önemli film yer alacak.

    Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali kapsamındaki uluslararası program bugünden itibaren 4 ayrı kategori aracılığıyla sinemaseverlerle buluşacak. Film seçkisi, bu yıl karanlıktan aydınlığa çıkışı arayan sinemacıların yapıtlarının Türkiye prömiyerlerinden oluşuyor. Festivalin Dünya sineması seçkisinde “Ustalara Saygı”, “Kadın Gözüyle Afganistan”, “İnsana Rağmen” ve “Panorama” isimli kategoriler yer alıyor.

    "Ustalara Saygı" kategorisi altında Yaşam Boyu Başarı Ödülü Xie Fei’ye takdim edilecek. Yönetmenin Altın Ayı ödüllü “Güzel Kokulu Ruhlar Gölünün Kadınları/The Women from the Lake of Scented Souls”, Gümüş Ayı ödüllü “Siyah Kar/Black Snow” ve Montreal ve Shanghai film festivallerinde En İyi Yönetmen ödüllerini kazandığı “Bir Moğol Masalı/A Mongolian Tale” filmleri festival kapsamında izleyicileriyle buluşacak. "Kadın Gözüyle Afganistan" kategorisi altında üç kadın sinemacının Berlin, Cannes ve Venedik film festivallerine seçilen filmlerinin gösterimleri yapılacak. Bu filmler arasında Venedik Uluslararası Film Festivali’nin Ufuklar bölümünde yarışan “Havva, Ayşe, Meryem/Hava, Maryam, Ayesha”, 2016 yılında Cannes Film Festivali “Yönetmenlerin On Beş Günü” bölümünün büyük ödülünü “Kurtlar ve Kuzu”, son olarak ise “Yarım Bıraktıklarımız/What We Left Unfinished” filmi bulunuyor. Ayrıca yönetmen Sahraa Karimi ve Shahrbanoo Sadat Adana Altın Koza Film Festivali'ne konuk olacak.

    "İnsanlara Rağmen" kategorisinde gençlere, çocuklara ve ebeveynlere hitap edilecek. Dünyayı nasıl tükettiğimiz ve ardımıza bile bakmadığımızı gözler önüne serecek olan bölüm altında “İnsan Çağı/Anthropocene: The Human Epoch”, "2040" ve “Bal Ülkesi/Honeyland” filmleri gösterime sunulacak. Panaroma kategorisi altında ise Cannes Film Festivali'nin en can alıcı filmlerine yer verilecek. En İyi Film ödüllü Parasite, En İyi Erkek Oyuncu ödüllü Dolor y Gloria, En İyi Kadın Oyuncu ödüllü Little Joe, And Then We Danced, Dişil Haz gibi birçok film, Panaroma kategorisinde bulunuyor.

    Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali, Adana Büyük Şehir Belediyesi tarafından 23 Eylül tarihinde, yani bugün başlıyor ve 29 Eylül'de sona eriyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top