Hesabım
    "Omar ve Biz" Varşova Film Festivali'nde!

    "Omar ve Biz" filmi dünya prömiyerini 35. Varşova Film Festivali’nde yapacak.

    "Omar ve Biz" filmi dünya prömiyerini Varşova Film Festivali’nde gerçekleştirecek. Bu yıl 35.si düzenlenecek olan festival,  dünyanın en prestijli festivallerinden biri olarak görülüyor. Yönetmenliğini başarılı çift Maryna Er Gorbach ve Mehmet Bahadır Er’in yaptığı filmin prömiyerini gerçekleştireceği festival, 11-20 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek.

    Ödüllü senarist ve yönetmen Mehmet Bahadır Er ‘in aynı zamandayapımcılığını yaptığı “Omar ve Biz”, FIAPF tarafından dünyanın en seçkin on beş uluslararası festivalinden biri olarak belirlenen Varşova Film Festivali’nde En İyi Film Ödülü için yarışacak. Film, Türkiye - Yunanistan sınırında yaşayan emekli komutan İsmet’in komşusu Sabri’nin hayatını kurtaran iki göçmeni evlerinde misafir etmeye başlaması ile istemediği iki yeni komşusuyla arasındaki derin çatışmalı hikâyeyi anlatıyor. İzleyiciler, oğlu Kemal’in kendisinden kaçarak Amerika’ya yerleşen ve uzun yıllar sınır görevi yaptıktan sonra yeni emekli olmuş bir askerin iki göçmenle komşu olmak zorunda kalması ile kendisini beklemediği olaylar içinde bulmasını takip ederken İsmet’in yaşadığı insani tecrübe ile politik bakış açısı, önyargılarıyla yüzleşmesi yolculuğuna tanık olacaklar.

    Kültür Bakanlığı destekli ve TRT ortaklığı ile çekilen filmin başrollerini Menderes Samancılar ve Cem Bender üstlenyor. Filmin kadrosunda Ushan Çakır, Taj Sher Yakub ve Hala Alsayasneh de yer alıyor. 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top