Hesabım
    SineMardin!

    Sinemasız kentin film festivali başka olur!

    1-5 Haziran 2007 tarihleri arasında bu yıl ikincisi düzenlenecek olan Mardin Film Festivali, SineMardin kurumsal kimliğiyle sinema severlerle buluşacak.

    SineMardin Film Festivali, kayıtlı bir sinema salonu bulunmayan Mardin'de, birincisi 2006 yılında gerçekleşen film festivalinin devamı olarak, ulusal ve uluslararası ödüllü kısa ve uzun metrajlı film gösterimleriyle Mardin halkının sinemayla buluşmasını hedefliyor.

    Mardin Belediyesi himayesinde gerçekleştirilecek olan SineMardin, kentin büyülü atmosferiyle kaynaşarak tarihi meydanlarda sinemaseverlerle buluşacak!

    Jasmila Zbanic?in Grbavica: Esma'nın Sırrı, Miyazaki Goro imzalı Yerdeniz Öyküleri, Nuri Bilge Ceylan?ın İklimler, Kim Ki-Duk?un Zaman filmleri festivalin konuğu olacak.

    Ayrıca, ?Film platosu olarak Mardin? temalı konferans, Mardin Valiliği ve Güneydoğu Anadolu Kültür ve Turizm Kentleri Birliği tarafından organize edilecek olup, Senaryo Yazarları Derneği (SENDER), GAP Bölgesi İl Kültür ve Turizm Müdürlükleri, yerel sanatçılar, sinema eleştirmenleri ve sosyologlar katılacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top