Hesabım
    Altın Portakal Film Festivali Ulusal Jürisinde Kimler Var?

    Antalya Altın Portakal Film Festivali jürileri açıklandı.

    56. kez gerçekleştirilecek olan Antalya Altın Portakal Film Festivali, bu yıl ulusal yarışmayı geri getiriyor. Ulusal yarışma kategorisinin yerli filmlerini değerlendirecek olan jüri ise resmi olarak açıklandı. Jüri üyeleri arasında Türkiye Sineması'nın değerli isimleri yer alıyor.

    Ulusal yarışmayı yeniden halkla buluşturacak olan Ahmet Boyacıoğlu direktörlüğündeki Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin ulusal jüri üyeleri belli oldu. Ulusal jürinin başkanlığını Masumiyet, Kader, Yeraltı, Bulantı, Yazgı gibi Türkiye Sineması'na birçok önemli film kazandıran Zeki Demirkubuz üstleniyor. Jüri üyeleri arasında ise son olarak uluslararası bir başarı kazanmış olan Şahsiyet ve Türk İşi Dondurma'da izlediğimiz yetenekli oyuncu Şebnem Bozoklu; başarılı tiyatro ve sinema oyuncusu Mert Fırat; ödüllü film Kız Kardeşler'de iyi bir işe imza atan görüntü yönetmeni Emre Erkmen; usta yazar ve senarist Latife Tekin yer alıyor. Jüri üyeleri, ulusal yarışma filmlerini değerlendirecek ve 15 dalda toplamda 810 bin TL değerindeki ödülü sahiplerine teslim edecekler. Ulusal yarışmaya toplamda 400'e yakın filmin başvuru yaptığı duyuruldu. Bu filmlerden 50'si uzun metraj, 215'i kısa metraj ve 72'si belgesel yapımlardan oluşuyor.

    Antalya Altın Portakal Ulusal Kısa Film jüri üyeleri arasında Wilhelm Faber, Tuğçe Altuğ ve Rezan Yeşilbaş yer alıyorken; Ulusal Belgesel jüri üyeleri Nurdan Arca, Veton Nurkolları ve Melis Behlil'den oluşuyor. Kısa ve belgesel kategorileri kazananlarına toplamda 90 bin TL para ödülü verilecek.

    Daha önce yapılan açıklamalara göre, Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin açılışında usta Yeşilçam sanatçıları Ahmet Mekin ve Selma Güneri'ye Onur Ödülleri verilecek. Antalya Altın Portakal Film Festivali ve Antalya Film Forum, 26 Ekim ile 1 Kasım tarihlerin arasında gerçekleştirilecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top