Hesabım
    Engelsiz Filmler Festivali Kapsamındaki Mural Ankara Başladı!

    Mural Ankara ile Ankara binaları renkleniyor!

    Bu yıl 7. kez gerçekleştirilecek olan Engelsiz Filmler Festivali'nin Mural Ankara etkinliği resmi olarak dün başlatıldı. Ankara'nın gri bina duvarlarına renk katacak olan Mural Ankara, üç kadın sanatçı ve üç kadın aktivistin katılımıyla hayata geçiriliyor.

    Sanatı herkes için erişilebilir hale getirmeyi hedefleyen 7. Engelsiz Filmler Festivali'nin Mural Ankara etkinliği başladı! Mural Ankara için 26 Eylül tarihi verilmişti. Etkinlik kapsamında, Ankara'da yer alan ve özenle seçilen üç binanın duvarları mural sanatı ile renklendirilecek. British Council işbirliğiyle gerçekleştirilen etkinliğe katılan sanatçılar arasında Belfast'ın ünlü sanatçısı Friz, Ankara'dan tipografi ve sokak sanatı alanında çalışan Ekin Kılıç Ezer ve  İstanbul'dan şablon baskı ve kostik teknikleriyle sanat yapan Yeşim Paktin bulunuyor. Aktivistler arasında ise engelli hakları aktivisti psikolog Beyza Ünal, Engelsiz Sanatlar Derneği danışmanlarından olan gazeteci ve fotoğrafçı Elif Gamze Bozo, Engelli Kadın Derneği gönüllüsü ve yönetim kurulu üyesi Fatma Köseoğlu Güldal yer alıyor.

    Sanatçıların mural eserleri şu adreslerden görülebilir:

    • Abay Kunanbay Caddesi No:4, Barbaros Mahallesi, Çankaya
    • Sakal Kafe Pub, Kennedy Caddesi, No:13, Çankaya
    • Büklüm Sokağı No:29, Kavaklıdere Mahallesi, Çankaya

    7. Engelsiz Filmler Festivali filmleri, 7 ile 9 Ekim arasında İstanbul'da bulunan Boğaziçi Üniversitesi Sinema Salonu'nda; 11 ile 13 Ekim arasında Eskişehir Yunus Emre Kültür Merkezi'nde; 16 ile 20 Ekim tarihleri arasında ise Ankara Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi ve Goethe-Institut'te sinemaseverlerle ücretsiz ve engeller olmadan buluşacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top