Hesabım
    Örümcek Adam Bir Kez Daha Marvel'a Geri Döndü!

    Sony ve Marvel söz konusu karakterin film hakları konusunda anlaşma sağladı.

    Marvel Sinematik Evreni'nin genç ağ atan kahramanı Örümcek Adam bir kez daha evine geri döndü! Karakterin Marvel ile bağlarını koparan Sony, aldığı tepkilerin sonucunda bir kez daha Marvel ile anlaşma masasına oturdu. Gelen açıklamalara göre en az bir Örümcek Adam filmi daha iki şirketin ortaklığında çekilecek.

    Marvel patronu Kevin Feige, stüdyonun, iki prodüksiyon evi arasındaki anlaşmanın sona erdiği haberi çıktıktan haftalar sonra, Sony için başka bir Örümcek Adam filmi (Örümcek-Adam: Eve Dönüş üçlemesinde üçüncü bölüm) çekeceğini doğruladı. Feige; "Spidey'in MCU’daki yolculuğunun devam etmesi beni heyecanlandırıyor ve Marvel Studios’ta hepimiz üzerinde çalışmaya devam ettiğimiz için çok heyecanlıyız." diye belirtti.

    Açıklamanın devamında Feige; "Örümcek Adam, hikayesi dünyadaki her yaştan izleyiciye ulaşan güçlü bir simge ve kahraman. Aynı zamanda sinematik evrenleri geçecek süper güce sahip tek kahraman olarak ortaya çıkıyor, bu yüzden Sony kendi Spidey evrenini geliştirmeye devam ederken, geleceğin ne gibi sürprizleri olacağını asla bilemezsiniz." dedi.

    Ne Olmuştu?

    Gelen anlaşmazlık haberlerine göre, Sony Pictures’ın çalışmalarını yürüttüğü, sıradaki iki Örümcek Adam filminde, önde gelen yaratıcı yapımcı olarak Kevin Feige yer almayacaktı. Yönetmen Jon Watts ve yıldız Tom Holland gelecek filmler için kadroda kalmaya devam edeceklerdi. Ancak aylardır süren anlaşmazlığın bu talihsiz sonucu değişmediği sürece Marvel Studios Örümcek Adam filmlerinden elini çekmiş olacaktı. Holland, "Örümcek Adam karakterinin Marvel'ı terk etmesi hakkında; "Beş harika film çektik. Beş muhteşem yıl oldu. Hayatımın en harika zamanlarını yaşadım. Kim bilir gelecek neler gösterecek? Ama bildiğim tek şey; Örümcek Adam'ı oynarken çok keyifli zaman geçirmeye devam edeceğim. Çok eğlenceli olacak, her ne şekilde ilerlemeyi seçersek seçelim. Örümcek Adam'ın geleceği farklı olacak, ama aynı derecede harika ve şaşırtıcı olacak ve onu daha da havalı hale getirmek için yeni yollar bulacağız." diye konuşmuştı.

    Anlaşmazlık, Disney'in gelecekteki Örümcek Adam filmlerinde, ileride 50/50 ortaklıkla sonuçlanabilecek olan ortak finansman hissesi almak istemesinden kaynaklandı. Örümcek Adam evrendeki anlaşmayı başka filmlere de yayabilecek tartışmalar bile vardı. Sony, Marvel Studios'un brüt kazancın %5'ine yakın bir oranı aldığı anlaşma şartlarını devam ettirmeyi teklif etti ancak Disney reddetti. 

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    • Şok Gelişme: Örümcek Adam Marvel Evreni'ni Terk mi Ediyor?
    • MCU Yıldızlarından Örümcek-Adam Çağrısı!
    • Tom Holland Örümcek-Adam'ın MCU'dan Ayrılması Hakkında Konuştu!
    • Russo Kardeşler; "Kevin Feige Sony'den Kurtulmak İstiyordu"
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top