Hesabım
    26. Altın Koza'nın 5. Günü de Dolu Dolu Geçti!

    26. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali'nin 5. gününde neler oldu?

    26. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nin 5. günü de dolu dolu geçti. Festivalde 27 Eylül Cuma günü Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması finalistlerinden dört filmin festival galaları gerçekleşti. Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve 29 Eylül’e kadar sürecek olan festivalin 5. gününde, Cemil Ağacıkoğlu katılımıyla gerçekleşen Altın Koza Kısa Film Atölyesi ve panel gerçekleşti. Ayrıca Nebil Özgentürk moderatörlüğünde, Aydın Ilgaz, Gül Sunal, Ezo  Sunal ve Güner Özkul’un katıldığı Hababam Sınıfı 60 Yaşında söyleşisi yapıldı.

    Nihat Durak’ın yönettiği, 26. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nin

    Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması bölümünde yarışan “Kapı”, Cenk Ertürk’ün yazıp yönettiği “Nuh Tepesi”, Pelin Esmer’in yönettiği “Kraliçe Lear” ve Barış Atay’ın yönetmen koltuğunda oturduğu “Aden” filmleri, festival galalarını gerçekleştirdi. Yoğun katılımla gerçekleşen galalarda, filmlerin oyuncuları da katılım gösterdi.

    Festival kapsamındaki Altın Koza Film Festivali’nin 50. Yılında Türkiye’deki Film Festivalleri paneli; Dr.Öğretim Üyesi Ece Vitrinel moderatörlüğünde, Doç. Dr. Ali Karadoğan, Ahmet Boyacıoğlu, Doç. Dr. Hakan Erkılıç ve Doç. Dr. Serhat Serter’in katılımıyla HiltonSa Otel’de gerçekleşti. Aynı gün gerçekleşen Hababam Sınıfı 60 Yaşında söyleşisi; Nebil Özgentürk moderatörlüğünde ve Aydın Ilgaz, Gül Sunal, Güner Özkul’un katılımlarıyla Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’nda yapıldı. Söyleşide, sinemada telif haklarıyla ilgili yaşanan sorunlar da konuşuldu.

    Aynı gün festival kapsamında, Aytaç Arman ve Cengiz Sezici anısına, Menderes Samancılar’ın katılımıyla gerçekleşen Fatmagül'ün Suçu Ne? filminin gösterimine; Nur Sürer, Rıza Akın, Nebil Özgentürk, Levent Özdilek, Volkan Severcan ve Demir Karahan katıldı. Ayrıca, film ekibinin katılımıyla “Adana’nın Tadı” filmi de festival izleyicisiyle buluştu.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top