Hesabım
    Sam Mendes İmzalı "1917" Tek Çekim Sahnelerle Hayata Geçirildi!

    Savaş filmi 1917'nin kamera arkasında neler olup bittiğine dair bir video yayınlandı.

    Başarılı yönetmen Sam Mendes'in yönetmen koltuğunda bulunduğu "1917"in kamera arkasından bir video paylaşıldı. Videoda, özellikle tek kamera çekimiyle yapılan sahnelere göz atıyor, filmin çekim mekanlarına gidiyor ve hepsini başta yönetmen Mendes olmak üzere film ekibinden dinliyoruz. Ayrıca filmin tamamının tek çekim sahnelerinden oluştuğundan söz ediliyor.

    Yılın en merak edilen filmlerinden biri olan 1917'in konusu ise şöyle:  I. Dünya Savaşı sırasında iki genç Britanya askeri olan Schofield ve Blake, gerçekleştirilmesi imkansız gibi görünen bir göreve atanırlar. Görevleri, zamana karşı yarışırken düşman bölgesini geçerek yüzlerce askerin ölümünü engellemek üzere bir mesaj iletmektir. Blake'in kardeşi de onların arasındadır. Bu durumda Blake'i daha da fazla ciddiye alması gereken bir mücadele bekliyordur. Devasa bir prodüksiyonla hayata geçirilen 1917'in kamera arkası videosunda film hakkında konuşanlar arasında senaristlerden Krysty Wilson-Cairns, sinematografiyi üstlenen Roger Deakins, yapımcı Pippa Harris,  başrol oyuncuları George MacKay ve Dean Charles Chapman bulunuyor.

    1917'nin orijinal terimiyle 'one shot' bir film olması ne anlama geldiği konusuna değinirsek; tek çekim, sahnelerin birer kamerayla çekildiği anlamına geliyor. Eğer tek bir kamerayla çekilmiyorsa bile, yönetmen çeşitli hilelerle öyleymiş gibi görünmesini sağlar. Kamera, oyuncudan hiç ayrılmadan onun hareketlerini izler, hiçbir anı izleyici kaçırmaz ya da kaçırmadığını zanneder. Bu şekilde çekilen filmler arasında 2018 yapımı Blindspot'tan, 2014 yapımı Victoria'ya, 2002 yapımı Russian Ark'tan, 1982 yapımı Macbeth'e birçok film bulunuyor.

    Merkala beklenen savaş filmi "1917"nin oyuncu kadrosunda Captain Fantastic, Pride, How I Live Now, 11.22.63 gibi yapımların genç yüzü George MacKay ve Game of Thrones'ta genç kral Tommen Baratheon olarak izlediğimiz Dean-Charles Chapman'ın yanı sıra dev isimler bulunuyor. Bu yıldız isimler arasında  Sherlock dizisinin, Doctor StrangeAtonementThe Imitation GamePatrick Melrose12 Years A Slave gibi yapımların yıldız ismi Benedict Cumberbatch; Game of ThronesMedici ve Bodyguard dizilerinin başarılı oyuncusu Richard MaddenA Single ManThe King's SpeechKingsman serisi, Mamma Mia gibi yapımların usta oyuncusu Colin Firth; Altın Çember, StockholmMiss Sloane, The Imitation Game gibi yapımlardan tanıdığımız Mark Strong; Sherlock'un Moriarty'si Andrew Scott;  Rogue One: A Star Wars Story, Atonement, Mr. NobodyThe Bank Job gibi yapımlardan tanıdığımız Daniel Mays bulunuyor.

    1917, 9 Ocak 2020 tarihinde vizyona girecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top