Hesabım
    "Mulan" Yeni Görselde Orduya Katılıyor!

    Disney uyarlaması Mulan'dan yeni bir görsel paylaşıldı.

    Disney'in masaldan ve orijinal animasyonlardan live-action şeklinde uyarlama projelerinden biri olan Mulan'dan özel bir görsel paylaşıldı. Niki Caro yönetmenliğindeki filmden paylaşılan görselde, Mulan'ın ordunun arasında bir erkek kılığında yer aldığını görüyoruz. 

    Çin'in efsanevi savaşçısı Hua Mulan'dan ilham alan kurgusal prenses Mulan'ı hikayesinin odağına alan filmin konusu ise şöyle: Kadınların yalnızca kocasını mutlu edip çocuk doğurmak için var olduğunun düşünüldüğü bir çağda Mulan, seçenekleri konusunda pek mutlu değildir. Çin İmparatoru, her bir ailenin bir erkeğinin, ülkeyi Kuzey istilacılarına karşı korumak için İmparatorluk Ordusunda görev yapması gerektiğine dair bir karar verdiğinde, onurlu bir savaşçının en büyük kızı Hua Mulan, hasta olan babasının sağlığı için korktuğundan, onun yerine erkek kılığına girerek savaşa katılıyor. Hua Jun isimli bir erkek olarak orduya katılan Mulan, her adımında içindeki güçten faydalanması ve gerçek potansiyelini benimsemesi gereken zorlu bir mücadeleye girişiyor. Savaştaki yetenekleriyle ön plana çıkan genç kadın, bu süreçte komutanına da aşık oluyor. Bu, onu onurlu bir savaşçıya dönüştürecek, minnettar bir ulusun ve gururlu bir babanın saygısını kazandıracak olan destansı bir yolculuk...

    Büyük savaş ve aksiyon sahnelerinin bolca yer alacağı düşünülen Mulan'da yeşil ekranın mümkün olduğunca az kullanıldığı biliniyor. Yapımcı Jason Reed, Empire Magazine'e film hakkında kısaca şu sözleri sarf etti: "David Lean ya da Kurosawa'nın bu işe yaklaşımının nasıl olabileceğini düşündük." Yapımcının bahsettiği isimlerden David Lean, Arabistanlı Lawrence, Dr. Jivago gibi onlarca önemli filmin yönetmeniyken, Akira Kurosawa, Rashomon gibi filmleriyle bir efsaneye dönüşen yönetmen olarak tanınıyor. Mulan'ın oyuncu kadrosunda, başrolde  Liu Yifei olmak üzere Donnie YenJason Scott LeeUtkarsh AmbudkarRon YuanTzi MaRosalind ChaoCheng Pei-PeiNelson LeeGong LiJet LiYoson An gibi isimler yer alıyor.

    Disney'in merakla beklenen yeni uyarlaması Mulan, ülkemizdeki izleyicileriyle 17 Nisan 2020'de sinemalarda buluşacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top