Hesabım
    Antalya Film Forum'dan Yapım Aşamasındaki Filmlere Destek!

    Antalya Film Forum'un Kurmaca Work In Progress adayları belli oldu.

    Bu yıl 56. kez gerçekleştirilecek olan Antalya Altın Portakal Film Festivali'nin bir ayağı olan Antalya Film Forum, yapım aşamasındaki filmlere destek vermeyi bu yıl da sürdürecek. Bu destek kapsamında yer alacak olan Kurmaca Work In Progress adayları ise resmi olarak açıklandı.

    Antalya Film Forum'un Kurmaca Work In Progress kategorisine, tam 25 film projeyi başvuru yaptı. Bu yapımların Locarno, Venedik Mostra del Cinema, Roma, Cinéma du Réel - Centre Pompidou gibi birçok film festivalinde direktörlük ve danışmanlık yapmış olan Fransız film küratörü Marie Pierre Duhamel, Yabancı dilde En İyi Film Oscar adayı “Tangerines/ Mandalina Bahçesi” ve Yabancı Dilde En İyi Film Altın Küre adayı “The Fencer"ın da aralarında bulunduğu pek çok filmin yapımcısı ve deneyimli ses tasarımcısı Ivo Felt; bağımsız sinemaya Türkiye’de vizyon olanağı sunmuş dağıtım şirketi Bir Film'in kurucularından, “Hamam” (2009), “Sadece Tek Bir Gün”, (2013) “Karışık Kaset” (2014) filmlerinin yönetmeni ve BluTV yapımı “7YÜZ” projesinin tasarımcısı, senarist ve yönetmenlerinden Tunç Şahin'den oluşan ön jüri tarafından değerlendirilmesinin ardından ise, aday olacak filmler seçildi.

    Aday filmler arasında Genco filmiyle başarı yakalayan Ali Kemal Çınar'ın "Beriya Şevê/Geceden Önce” projesi; Barış Sarhan'ın bir süredir destek beklediği "Cemil Şov" projesi; Kar filmiyle tanınan Emre Erdoğdu'nun yeni projesi "Beni Sevenler Listesi"; Ferit Karahan'ın "Okul Tıraşı" projesi; Sarı Sıcak filmiyle tanıdığımız Fikret Reyhan'ın "Çatlak" projesi; Nisan Dağ'ın "Bir Nefes Daha" film projesi; Selman Nacar'ın imzasını taşıyacak olan "İki Şafak Arasında" projesi bulunuyor. Aday filmler, 120 bin TL'lik ödül için yarışacak.

    Antalya Film Forum, Sümer Tilmaç Antalya Film Destek Fonu adı altında 150 bin TL'lik desteği sahiplerine iletecek. Antalya'da film çekmeye teşvik etmeyi hedefleyen destek için aday projeler ise Mustafa Haktanır’ın “Babalar ve Jale”, Soner Caner’in “Gönül”, Ragıp Ergün’ün “Kara”, Özcan Alper’in “Karanlık Gece” ve Uluç Orhan’ın “Muhtaç” yapımlarından oluşuyor. Antalya Film Forum kapsamında Sümer Tilmaç Antalya Film Destek Fonu ve Kurmaca Work In Progress desteklerinin yanı sıra 90 bin TL'lik Uzun Metraj Kurmaca Pitching Platformu ve Belgesel Work In Progress ödülleri de sahiplerine teslim edilecek.

    Antalya Altın Portakal Film Festivali, 25 Ekim ile 1 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top